ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προς διαγραφή η πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Πεντέλης για τη ρατσιστική επιστολή - Όλο το παρασκήνιο

Δημοσίευση 13 Οκτωβρίου 2019, 21:00 / Ανανεώθηκε 13 Οκτωβρίου 2019, 22:26
Προς διαγραφή η πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Πεντέλης για τη ρατσιστική επιστολή - Όλο το παρασκήνιο
Facebook Twitter Whatsapp

Η Φαίη Νικητοπούλου παραπέμπεται στο πειθαρχικό συμβούλιο της ΟΝΝΕΔ, μετά τον σάλο με τη ρατσιστική επιστολή.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Προς διαγραφή οδεύει από την ΟΝΝΕΔ η Φαίη Νικητοπούλου, η οποία την Κυριακή παραιτήθηκε από το «τιμόνι» της ΟΝΝΕΔ Πεντέλης, μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από την επιστολή της ΟΝΝΕΔ Πεντέλης στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, στην οποία η οργάνωση εξηγούσε τους λόγους για τους οποίους δεν επιθυμεί την εγκάτασταση προσφύγων στο νοσοκομείο «Αμαλία Φλέμινγκ».

Η κυρία Νικητοπούλου παραπέμφθηκε στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΟΝΝΕΔ, όπου τη Δευτέρα θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις για την επιστολή της, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του Newpost, ο πρόεδρος της Οργάνωσης Παύλος Μαρινάκης θα εισηγηθεί τη διαγραφή της.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, μόλις έγινε γνωστή η επιστολή της προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, ο ίδιος ο κ. Μαρινάκης την πήρε τηλέφωνο και της ζήτησε να παραιτηθεί.

Από την πλευρά της, η κυρία Νικητοπούλου τόνισε πως στην επιστολή εξέφραζε προσωπικές απόψεις και θα συμμορφωθεί με την πολιτικής της ΝΔ στο μεταναστευτικό.

«Η ΟΝΝΕΔ από την πρώτη στιγμή έκανε απόλυτα σαφές ότι η επιστολή που έστειλε η πρώην πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Πεντέλης δεν έχει καμία σχέση με την επίσημη θέση της Οργάνωσης. Για το λόγο αυτό, την παραπέμψαμε χωρίς καθυστέρηση στα αρμόδια πειθαρχικά όργανα, όπως προβλέπουν οι διαδικασίες μας. Οι διαδικασίες αυτές είναι ανεξάρτητες με την παραίτησή της, η οποία μου υποβλήθηκε το απόγευμα και την έκανα αμέσως δεκτή. Θα ήθελα να τονίσω ξανά ότι το προσφυγικό και το μεταναστευτικό δεν είναι πεδίο άσκησης προσωπικών πολιτικών. Απαιτούν συνολική λύση, για το σχεδιασμό και την υλοποίηση της οποίας θα συνεργαστούμε στενά με την Κυβέρνηση», επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Παύλος Μαρινάκης.

Σε δήλωσή του, ο εκπρόσωπος της ΝΔ Τάσος Γαϊτάνης καταδίκασε την επιστολή, χαρακτηρίζοντάς την «κατακριτέα» και τόνισε πως «δεν μας εκφράζει». 

Η επίμαχη επιστολή και η αποπομπή

Όλα ξεκίνησαν το βράδυ του Σαββάτου όταν η ΟΝΝΕΔ Πεντέλης δημοσιοποίησε την εν λόγω επιστολή στην οποία έθετε 7 παραμέτρους ενάντια στην εγκατάσταση προσφύγων στην ανενεργή πτέρυγα «Μπόμπολας» του νοσοκομείου «Αμαλία Φλέμινγκ».

Μετά τις αντιδράσεις, ακολούθησε η ανακοίνωση της ΟΝΝΕΔ, η οποία ουσιαστικά «αδειάζει» την ΟΝΝΕΔ Πεντέλης, λέγοντας ότι «η θέση της ΟΝΝΕΔ είναι σαφής και ανυποχώρητη: είμαστε δίπλα στην Κυβέρνηση στη διαχείριση τόσο του προσφυγικού, όσο και του μεταναστευτικού με τρόπο δίκαιο και αποτελεσματικό, χωρίς φωνές εντυπωσιασμού είτε από τη μία, είτε από την άλλη πλευρά».

Επιπλέον, η ανακοίνωση σημειώνει: «Τα κρίσιμα ζητήματα απαιτούν μέτρο και νηφαλιότητα. Η επιστολή της ΟΝΝΕΔ Πεντέλης δεν υπηρετεί αυτή την κατεύθυνση, παρ’ όλο που πηγάζει από ενδιαφέρον για την περιοχή της. Για το λόγο αυτό, θα κινήσουμε άμεσα τις απαραίτητες διαδικασίες ώστε να εξηγηθεί η θέση μας σε όλες τις οργανώσεις».

Και καταλήγει ως εξής: «Τέλος, ευχαριστούμε το κόμμα της Μόριας και της Ειδομένης για το σημερινό μάθημα ανθρωπισμού. Το υποκριτικό τους ενδιαφέρον για ένα ζήτημα που αφορά ανθρώπους και τοπικές κοινωνίες είναι εδώ και χρόνια διαπιστωμένο με πικρό τρόπο, δεκάδες νεκρούς και αμέτρητα προβλήματα».

Λίγη ώρα αργότερα, ακολούθησε «διορθωτική» ανακοίνωση από την Οργάνωση Νέων της ΝΔ στην Πεντέλη, στην οποία γίνεται λόγος για «αλλοίωση των λόγων».

Η ανακοίνωση έχει ως εξής: «Ύστερα από όλες τις προκλήσεις και τις αλλοιώσεις των λόγων μας, κατανοούμε ότι στη δημοκρατία δεν υπάρχει χώρος για πολλές απόψεις. Από εδώ και πέρα σιωπούμε και αφήνουμε τους υβριστές να αναπτύξουν τους δικούς τους λόγους. Εμείς ζητήσαμε να ληφθούν υπόψη όλα τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν, όπως δημιουργήθηκαν και στη Γερμανία, στα νησιά μας, στη Νότια Ιταλία και αλλού. Ο προσεκτικός σχεδιασμός πιθανώς να μπορεί να τα λύσει. Η ζωή των ανθρώπων που έρχονται στην Ελλάδα και τα έθιμα τους, είναι καθολα σεβαστά. Για να υπάρξει ομαλή ένταξη χρειάζονται προϋποθέσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ και τα φερέφωνά του που μας εγκαλούν, με τον όρο ένταξη προφανώς εννοούν το κολαστήριο της Μόριας που δημιούργησαν. Εμείς είμαστε οι μόνοι που καταθέτουμε επιχειρήματα στη συζήτηση και αναμένουμε από όλες τις πλευρές να ακούσουμε το πως θα επιλυθούν, στα Μελίσσια των λίγων σχολικών συγκροτημάτων, του κακού οδικού δικτύου και άλλων πολλών προβλημάτων. Σιωπή λοιπόν».