ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τον Μαργαρίτη Σχοινά υποδέχθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο ο Προκόπης Παυλόπουλος

Δημοσίευση 16 Οκτωβρίου 2019, 20:00 / Ανανεώθηκε 16 Οκτωβρίου 2019, 22:38
Τον Μαργαρίτη Σχοινά υποδέχθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο ο Προκόπης Παυλόπουλος
Facebook Twitter Whatsapp

Τι του είπε κατά την υποδοχή του

Με τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν, Μαργαρίτη Σχοινά, συναντήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

Ο κ. Παυλόπουλος υποδέχθηκε τον Μαργαρίτη Σχοινά συγχαίροντας τον για τον ορισμό του στην θέση του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής λέγοντας πως «συνιστά έμπρακτη αναγνώριση του υψηλού κύρους που διαθέτετε, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

«Το πεδίο των αρμοδιοτήτων και της εποπτείας σας, υπό τη νέα σας ιδιότητα, είναι και ευρύ και κρίσιμο, όχι μόνο φυσικά για την Ελλάδα αλλά για όλα τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης», πρόσθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Από την άλλη ο κ. Σχοινάς ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την υποδοχή του αλλά και τα θερμά του λόγια.

Τον Μαργαρίτη Σχοινά, υποδέχθηκε και η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, από κοινού με τους υφυπουργούς, Σοφία Ζαχαράκη και Βασίλη Διγαλάκη.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του υπουργείου, το κλίμα της συζήτησης που είχαν ήταν «ιδιαίτερα εγκάρδιο». Συζητήθηκαν μεταξύ άλλων, οι πρωτοβουλίες εξωστρέφειας και συνεργειών που έχει αναλάβει το υπουργείο Παιδείας, καθώς και η επιδίωξη της κυβέρνησης για στενότερη συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση σε θέματα εκπαίδευσης, για διεύρυνση της αλληλεπίδρασης με ιδρύματα όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για βέλτιστη αξιοποίηση χρηματοδοτικών και αναπτυξιακών εργαλείων της στη χώρα μας, για ανταλλαγή καλών πρακτικών στην επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση, καθώς επίσης και για επανακατάρτιση (reskilling) και αναβάθμιση των δεξιοτήτων (upskilling).