ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας από τα Σφακιά: Πού πήγαν οι Μακεδονομάχοι; Περιφέρονται σαν τους τρελούς και διαμαρτύρονται μέσα στα αεροπλάνα

Δημοσίευση 21 Οκτωβρίου 2019, 20:00 / Ανανεώθηκε 22 Οκτωβρίου 2019, 08:22
Facebook Twitter Whatsapp

Πυρά κατά της κυβέρνησης για τους χειρισμούς της στη Συμφωνία των Πρεσπών

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Πυρά κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας από τα Σφακιά όπου βρέθηκε στα πλαίσια της περιοδείας του στη Δυτική Κρήτη.

Κατά την εισήγησή του στην ανοιχτή συζήτηση για το μέλλον του κόμματος, ο πρώην πρωθυπουργός στηλιτεύοντας τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στη Συμφωνία των Πρεσπών, αναφέρθηκε στο πρόσφατο περιστατικό αποδοκιμασίας που έλαβε χώρα στο αεροπλάνο κατά την επιστροφή του από τις Βρυξέλλες την περασμένη εβδομάδα: «Που πήγαν όλοι αυτοί που μαζεύονταν κατά χιλιάδες κατά τη Συμφωνία των Πρεσπών; Τους βλέπει κανείς μονάχα μεμονομένους, σαν τους τρελούς στα αεροπλάνα μέσα, σαν γραφικές φιγούρες, δεν είναι καθόλου γραφικά τα θέματα της εξωτερικής μας πολιτικής. (…) Είναι κρίσιμο το ότι εμείς κάναμε το σωστό αυτό που θεωρούσαμε για την πατρίδα μας. Τούτη την ώρα δεν έχουμε τα τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη να περιπολούν τον εναέριο χώρο της Βόρειας Μακεδονίας αλλά τα ελληνικά. Διαψεύδονται οι προσδοκίες και αποκαλύπτονται οι απάτες».

Νωρίτερα, ο κ. Τσίπρας από τις Μουρνιές σημείωσε ότι η Κρήτη αποδείχθηκε «κάστρο απόρθητο ακόμα και στην ήττα». Εξαπολύοντας επίθεση στην κυβέρνηση υπογράμμισε πως οι προσδοκίες που δημιούργησαν ήταν υψηλές και δεν τους βγαίνουν. Υπενθύμισε πως προεκλογικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποσχόταν ανάπτυξη 4% και τώρα περιορίζει τον ρυθμό ανάπτυξης στο 2,8% σε έναν προϋπολογισμό που κατήρτησαν ανάποδα «μόνο και μόνο να τους βγουν τα νούμερα στον προϋπολογισμό». 

Επιπλέον, ο κ. Τσίπρας εξαπέλυσε πυρά κατά της κυβέρνησης για τον προϋπολογισμό, λέγοντας ότι «δυστυχώς όμως και αυτός ο προϋπολογισμός βλέπουμε ότι είναι ένας προϋπολογισμός που δεν δίνει ανάσα και προοπτική στη λεγόμενη μεσαία τάξη. Οι ελαφρύνσεις είναι στοχευμένες στις μεγάλες επιχειρήσεις που έχουν πολύ μεγάλα κέρδη αλλά στους μισθωτούς, τους συνταξιούχους και την μεσαία τάξη οι ελαφρύνσεις είναι ελάχιστες.», ενώ επικαλέστηκε και σχετικό πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ της κυριακάτικης «Καθημερινής» «εφημερίδα που κάθε άλλο παρά τον ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει».