ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κόντρα Μαρκόπουλου-Μπάρκα στο «Εκτός Γραμμής»: «Πετάγατε χημικά στους συνταξιούχους»-«Ακτιβιστής ο Χρυσοχοΐδης»

Δημοσίευση 22 Οκτωβρίου 2019, 12:00 / Ανανεώθηκε 22 Οκτωβρίου 2019, 12:05
Κόντρα Μαρκόπουλου-Μπάρκα στο «Εκτός Γραμμής»: «Πετάγατε χημικά στους συνταξιούχους»-«Ακτιβιστής ο Χρυσοχοΐδης»
Facebook Twitter Whatsapp

«Κόντρα» ανάμεσα στους δύο βουλευτές ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Η παρέμβαση της ΕΛ.ΑΣ σε κινηματογράφους για την ταινία Joker προκάλεσε τον έντονο διάλογο ανάμεσα στον Δημήτρη Μαρκόπουλο και τον Κώστα Μπάρκα, στην εκπομπή του Alpha «Εκτός Γραμμής», με τον Τάκη Χατζή και τη Λίδα Μπόλα.

«Ακτιβιστής είναι ο κ. Χρυσοχοΐδης, ο οποίος δημιούργησε ένα πολιτικό και νομικό επιχείρημα. Κάλεσε τις κοινωνικές ομάδες στη χώρα μας, που διαφωνούν με έναν νόμο και η κοινή γνώμη διαφωνεί με έναν νόμο, να προβαίνουν σε μια πολιτική ανυπακοή. Είναι η νέα λογική που προκύπτει από τη νεοσυντηριτική κυβέρνηση της ΝΔ», δήλωσε αρχικά ο κ. Μπάρκας, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και εξήγησε:

«Πρόκειται για ένα κίνημα κυβερνήσεων στην Ευρώπη, δεξιών, οι οποίες προάγουν έναν νεοσυντηριτισμό. Φέρνουν τη χώρα τους με τη λογικής της τάξης και της ασφάλειας χρόνια πίσω.

Επαναφέρει μια λογική της δεκαετίας του ’60, που η αστυνομία θα παρεμβαίνει όπου διαφωνεί, με το περιεχόμενο είτε της εφημερίδας, είτε του κινηματογράφου, είτε οποιασδήποτε άλλης παρέμβασης. Κριτική στην ταινία δεν θα κάνω, όμως αυτά τα πράγματα τα είδαμε σε πολύ σκληρό τρόπο στη Γαλλία. Τέτοιου είδους φαινόμενα παρέμβασης σε 15χρονα με τους γονείς και συλλήψεις για μα ταινία δεν είχαμε στον ΣΥΡΙΖΑ. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρεί τον εαυτό του προοδευτικό αλλά έχει παραδώσει το κόμμα του στους νεοσυντηριτικούς».

Για τις κ. Αλεξομανωλάκη και Βλαζάκη ο Κώστας Μπάρκας τόνισε: «Όλα θα φανούν, δεν προκύπτουν από το ρεπορτάζ. Βγαίνουν στην αρχή διάφορες ψεύτικες ειδήσεις ότι είναι τσακωμός μεταξύ γονέων, fake news από το Μαξίμου, μετά λένε για υπαλλήλους του υπουργείου, βγαίνει η κ. Μενδώνη και το διαψεύδει και λέει ότι φταίει η ΕΛ.ΑΣ, ο κ. Χρυσοχοΐδης τα ρίχνει στην κ. Μενδώνη, η ίδια επανέρχεται και ζητάει ΕΔΕ, γίνεται ο κακός χαμός και τι έχουμε στο τέλος; Έχουμε δημοσιογράφους εντεταλμένους από την ΝΔ, δηλαδή συνεργάτες του πρωθυπουργού οι οποίοι λένε ότι ο νόμος που χρησιμοποιήθηκε είναι του κ. Ραγκούση. Μέγα ψέμα, είναι του κ. Γερουλάνου και είναι και αδιάβαστοι στη ΝΔ, διότι ο νόμος αυτός δεν μιλάει πουθενά για επέμβαση της ΕΛ.ΑΣ».

Με τη σειρά του, ο Δημήτρης Μαρκόπουλος, βουλευτής της ΝΔ απάντησε: «Να θυμίσω εγώ το σοσιαλιστικό και ευαίσθητο κράτος του ΣΥΡΙΖΑ, όταν πέταγε χημικά στους συνταξιούχους, έμπαινε σε εφημερίδες με τους εισαγγελείς γιατί δεν άρεσε η γραμμή, αυτά ήταν, τώρα ανακάλυψαν ότι υπάρχει ακροδεξιά συνομωσία»

«Μέχρι στιγμής την ειδησεογραφία την απασχολούσαν τα μέτρα, οι περικοπές στο ΕΚΑΣ, ο νόμος Κατρούγκαλου. Αυτές ήταν οι καθημερινές συζητήσεις και οι επαφές που γίνονταν στα υπουργεία. Τώρα έχει γίνει μείζων θέμα το Joker. Είπα από την αρχή ότι το παιδί μου εγώ δεν θα το πήγαινα, αλλά δεν είμαστε υπέρ ακραίων συμπεριφορών. Όμως, υπάρχει ένα πλαίσιο το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ δεν το άλλαξε όλα αυτά τα χρόνια. Τον νόμο Γερουλάνου τον έχει συνυπογράψει ο κ. Ραγκούσης; Δεν απαντάτε κ. Μπάρκα», κατέληξε.

Μεταναστευτικό

Ο κ. Μπάρκας επιτέθηκε στη ΝΔ για την πολιτική που ακολουθεί στο μεταναστευτικό τονίζοντας:

«Το πρόβλημα με το προσφυγικό είναι οι ρητορική που ακούσαμε την περίοδο του ΣΥΡΙΖΑ. Τα προβλήματα αυτά υπήρχαν χρόνια τώρα στα νησιά απλά ο ΣΥΡΙΖΑ είχε άλλη λογική διαχείρισης. Το πρώτο πρόβλημα είναι ότι έκλεισαν τα σύνορα χωρών που είχαν κυβερνήσεις φύλα προσκείμενες με τη ΝΔ.

Το δεύτερο είναι ότι η ΝΔ που έγινε κυβέρνηση, ξήλωσε τη στρατηγό που έκανε εξαιρετική δουλειά με το μεταναστευτικό και ήταν μάλιστα και βραβευμένη διεθνώς.

Καλωσορίζουμε στη νέα πραγματικότητα τη ΝΔ και περιμένουμε δύο συγγνώμες. Τη μία για την επίθεση και την άλλην για την ανακοίνωση της ΟΝΝΕΔ στα βόρεια προάστεια»

Ο κ. Μαρκόπουλος, χαρακτήρισε αδιάβαστο τον κ. Μπάρκα, λέγοντας:

«Πρέπει να γίνουν πράγματα σε σύντομο διάστημα. Να σας πω σε απάντηση αυτό που είπατε για τον Ορμπαν, ότι ο Μητσοτάκης ήταν ο πρώτος που μίλησε.

Από εκεί και πέρα σκληραίνουμε τη στάση μας στο άσυλο, Πρέπει να μπουν κανόνες. Εσείς δεν θέλατε κανόνες, είστε ιδεοληπτικοί. Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε εμπόριο ανθρωπισμού».