ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βλαζάκη διαψεύδει Μπογδάνο – Μπακογιάννη για «Τζόκερ»: Με κατονόμασαν ψευδώς

Δημοσίευση 22 Οκτωβρίου 2019, 18:00 / Ανανεώθηκε 22 Οκτωβρίου 2019, 18:41
Βλαζάκη διαψεύδει Μπογδάνο – Μπακογιάννη για «Τζόκερ»: Με κατονόμασαν ψευδώς
Facebook Twitter Whatsapp

«Ανυπόστατη η πληροφορία»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η πρώην γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού Μαρία Ανδρεαδάκη – Βλαζάκη, διέψευσε μετ’ επιτάσεως τις καταγγελίες των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Μπογδάνου και Ντόρας Μπακογιάννη ότι ήταν αυτή που κάλεσε την αστυνομία για να επέμβει στις αίθουσες των κινηματογράφων που προβάλλονταν η ταινία «Τζόκερ», για να απομακρυνθούν οι ανήλικοι θεατές.

Σε δήλωσή της, η κ. Βλαζάκη κατηγορεί τους δύο βουλευτές ότι την «κατονόμασαν ψευδώς», καθώς επίσης και ότι «παραπληροφορούν την κοινή γνώμη».

Η δήλωση της κ. Βλαζάκη:

«Η πληροφορία ότι δήθεν εγώ είμαι αυτή η οποία κάλεσα τηλεφωνικά την αστυνομία να επέμβει προκειμένου να επιληφθεί του θέματος της παρακολούθησης της ταινίας Jokerαπό ανηλίκους  θεατές είναι απολύτως ψευδής και εξ ολοκλήρου ανυπόστατη. 

Είναι τραγικό ότι η πληροφορία αυτή διακινήθηκε καταρχάς από βουλευτές, την κ. Μπακογιάννη και τον κ. Μπογδάνο, αν όχι κι από άλλους που δεν γνωρίζω, οι οποίοι σκοπίμως παραπληροφορούν την κοινή γνώμη.

Οι κλήσεις στην Αστυνομία, όπως έχει δημόσια κι επίσημα συνομολογήσει το ίδιο το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, έγιναν από υπαλλήλους του .

Ως γνωστόν, εγώ δεν διατελώ υπάλληλος του ΥΠΠΟΑ. Επιπλέον, από τις 8.7.2019, οπότε και υπέβαλα παραίτηση από τη θέση της Γενικής Γραμματέως,  ουδεμία σχέση έχω με το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και τις πολιτικές που ασκεί.

Επομένως,

Διαψεύδω κατηγορηματικά τις δηλώσεις των παραπάνω βουλευτών κ .κ. Θεοδώρας Μπακογιάννη και Κωνσταντίνου Μπογδάνου, με τις οποίες σήμερα το πρωί 22.10.2019 με κατονόμασαν ψευδώς αμφότεροι στους τηλεοπτικούς σταθμούς OPENTVκαι ΣΚΑΪ , αντιστοίχως, ο δε τελευταίος και με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Τους καλώ να ανακαλέσουν δημοσίως τις ψευδείς και συκοφαντικές αναφορές τους στο πρόσωπό μου.

Περαιτέρω, τους καλώ να ζητήσουν δημόσια συγγνώμη από μένα και τον ελληνικό λαό, τον οποίο εν πλήρη γνώσει τους παραπληροφορούν.

Τέλος, δηλώνω ότι στο βαθμό που με αφορά θα κινήσω κάθε νόμιμη διαδικασία, διαφυλάσσοντας την αξιοπρέπεια, την τιμή και την υπόληψή μου και υπερασπιζόμενη το δικαίωμα στην αληθή και αντικειμενική ενημέρωση».

Υπενθυμίζεται ότι ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Μπογδάνος, μιλώντας στην εκπομπή «Ραντάρ» με τον Τάκη Χατζή και τον Δήμο Βερύκιο στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha 989, είχε τονίσει: «Δύο μέρες τώρα ρίχνουν σπέκουλα για το υποτιθέμενο κράτος της δεξιάς. Αυτό που έπρεπε να έχουμε ψάξει είναι να δούμε το ποιος το έδωσε. Οι καταγγέλλουσες είναι οι κυρίες Βλαζάκη, πρώην γραμματέας υπουργείου Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ και η κ. Αλεξομανωλάκη, νύφη του πρώην υφυπουργού Πολιτισμού, κ. Στρατή. Ο Joker είναι η πρώτη ταινία τα τελευταία έξι χρόνια που προβλημάτισε τις δύο κυρίες; Πέντε χρόνια στην εξουσία δεν ασχολούνταν με καμία ταινία και με το που βγήκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης δημιουργήθηκε το πρόβλημα; Ποια είναι τα κίνητρά τους;».