ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ζ. Ράπτη στο «Ραντάρ» για προανακριτική: «Ειπώθηκαν χαρακτηρισμοί που δεν συνάδουν με εκπροσώπους του ελληνικού κοινοβουλίου»

Δημοσίευση 23 Οκτωβρίου 2019, 09:00 / Ανανεώθηκε 23 Οκτωβρίου 2019, 09:49
Ζ. Ράπτη στο «Ραντάρ» για προανακριτική: «Ειπώθηκαν χαρακτηρισμοί που δεν συνάδουν με εκπροσώπους του ελληνικού κοινοβουλίου»
Facebook Twitter Whatsapp

Πώς σχολίασε τη χθεσινή ένταση η γραμματέας της επιτροπής για την υπόθεση Novartis

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Την ένταση που προκλήθηκε στη συνεδρίαση της Τρίτης της προανακριτικής επιτροπής για το σκάνδαλο Novartis, σχολίασε η Ζωή Ράπτη.

«Υπήρξε ακραία ένταση και χαρακτηρισμοί που δεν συνάδουν με εκπροσώπους του ελληνικού κοινοβουλίου. Μείναμε άναυδοι με το επίπεδο των χαρακτηρισμών και τον τρόπο εκφοράς του λόγου τους. Αυτό το είχαμε δει και στην προηγούμενη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Είχαμε δει στη Βουλή το επίπεδο των συζητήσεων, αλλά ήλπιζα ότι αυτό το επίπεδο έχει παρέλθει προ πολλού. Δυστυχώς είδαμε ότι πάλι ήρθαν στη Βουλή τέτοιοι χαρακτηρισμοί, ενώ όλοι προσπαθούμε να ρίξουμε φως σε μια υπόθεση που ενδιαφέρει απόλυτα τον ελληνικό λαό», δήλωσε αρχικά στο Alpha 98,9 και την εκπομπή «Ραντάρ», με τους Τάκη Χατζή και Δήμο Βερύκιο και συνέχισε:

«Όλους μας ενδιαφέρει αν υπάρχουν πιέσεις εκ μέρους ενδεχόμενων δικαστικών ή άλλων κύκλων σε μάρτυρες για να καταθέσουν σε βάρος άλλων συμπολιτών μας, είτε είναι πολιτικοί, είτε όχι. Έχουμε ευθύνη από τον κανονισμό και το Σύνταγμα προκειμένου να βγάλουμε πόρισμα για το αν υπάρχουν ενδείξεις τέλεσης κάποιων αδικημάτων. Το επίπεδο αυτό δεν νοείται στην ελληνική Βουλή».

Για Τζανακόπουλο και Πολάκη η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της ΝΔ τόνισε: «Έγιναν συγκεκριμένες διαδικαστικές αιτήσεις. Έγινε μία από το ΚΙΝΑΛ για το αν θα πρέπει να εξαιρεθούν ή όχι κάποια συγκεκριμένα μέλη της προανακριτικής. Ο κ. Πολάκης και ο κ.. Τζανακόπουλος. Αν έρθουν ως μάρτυρες δεν μπορούν αν είναι μέλη της προανακριτικής. Εκεί ξεκίνησε αυτό που ζήσαμε χθες».

Για το ποια είναι η άποψη της ΝΔ: «Αυτό θα το κρίνει η προανακριτική επιτροπή. Έχει υποβληθεί η συγκεκριμένη αίτηση και αυτό θα κάνουμε ως επιτροπή την ερχόμενη Τρίτη. Δεν αποφασίσαμε χθες».

Για τα αιτήματα του συνηγόρου του  κ. Παπαγγελόπουλο: «Είναι μια πολύ μεγάλη σειρά αιτημάτων που σχετίζονται με τη λήψη-υπόψη εγγράφων και μαρτυρικών καταθέσεων. Σε αυτό που πρέπει να εστιάσουμε εμείς είναι τα εξετάσουμε τα συγκεκριμένα αδικήματα αν έχουν τελεσθεί. Δεν μας επέβαλε η Βουλή να συζητήσουμε εφ’ολης της ύλης για την υπόθεση της Novartis».

Για το αν υπάρχει έγγραφο FBI στη δικογραφία: «Εγώ προσωπικά, μέχρι στιγμής δεν έχω δει κάτι τέτοιο. Όλοι έχουμε αποφασίσει, γιατί είμαστε όλοι υπεύθυνοι έναντι των Ελλήνων πολιτών, δημοκρατικά και θεσμικά, η διερεύνηση μέχρι τέλους. Θα το αξιολογήσουμε και στη συνέχεια θα ζητήσουμε