ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ηχηρό μήνυμα Παυλόπουλου στην Τουρκία: Η αυθαιρεσία δεν θα περάσει - Θα υπερασπιστούμε στο ακέραιο τα εθνικά μας θέματα

Δημοσίευση 28 Οκτωβρίου 2019, 13:00 / Ανανεώθηκε 28 Οκτωβρίου 2019, 14:33
Facebook Twitter Whatsapp

Όσα είπε ο ΠτΔ μετά την εντυπωσιακή παρέλαση στη Θεσσαλονίκη

Ηχηρό και ξεκάθαρο μήνυμα στην Τουρκία πως οι αυθαιρεσίες της δεν πρόκειται να περάσουν έστειλε μετά την εντυπωσιακή παρέλαση που παρακολούθησε στη Θεσσαλονίκη για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου ο ΠτΔ, κ. Προκόπης Παυλόπουλος.

Ο ΠτΔ τόνισε πως η Ελλάδα υπό όρους αρραγούς ενότητας θα υπερασπιστεί τα εθνικά της δίκαια και συμφέροντα.

Ολόκληρο το μήνυμά του ΠτΔ:

Το «Όχι» της 28ης Οκτωβρίου του 1940, το όχι των Ελλήνων, υπήρξε κορυφαία στη σύγχρονη ιστορία στάση αντίστασης των Ελλήνων απέναντι στο φασισμό.

Ταυτοχρόνως υπήρξε μία γενναία πράξη υπεράσπισης βασικών αρχών και αξιών όπως είναι οι αρχές και οι αξίες της Ειρήνης, της Δημοκρατίας και του Ανθρώπου.  Από εδώ τη Θεσσαλονίκη, την καρδιά της Μακεδονίας στέλνουμε προς κάθε κατεύθυνση το μήνυμα ότι το ίδιο όχι στέλνουμε εμείς οι Έλληνες σήμερα προς καθένα που θα διανοηθεί να επιβουλευτεί αυτά τα πανανθρώπινα ιδανικά.

Ταυτοχρόνως από εδώ, τη Θεσσαλονίκη, στέλνουμε προς τη γείτονα Τουρκία η οποία παραβιάζει προκλητικά τη διεθνή νομιμότητα στη Μέση Ανατολή το μήνυμα ότι η αυθαιρεσία δεν θα περάσει. Στέλνουμε επίσης προς την Τουρκία το μήνυμα ότι εμείς οι Έλληνες υπό όρους αρραγούς ενότητας θα υπερασπιστούμε στο ακέραιο τα εθνικά μας θέματα και τα εθνικά μας δίκαια και θα επιβάλουμε το σεβασμό της Διεθνούς και της Ευρωπαϊκής νομιμότητας πάνω στην οποία αυτά τα δίκαια εδράζονται.