ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άγρια κόντρα Βαρουφάκη-Χρυσοχοΐδη: «Μην ταυτίζεστε με το λαό εσείς που διασύρατε οροθετικές»- «Η εποχή που λέγατε ψέματα στα πρωϊνάδικα πέρασε»

του Παναγιώτη Τζαννετάτου - Δημοσίευση 31 Οκτωβρίου 2019, 15:00 / Ανανεώθηκε 31 Οκτωβρίου 2019, 15:16
Άγρια κόντρα Βαρουφάκη-Χρυσοχοΐδη: «Μην ταυτίζεστε με το λαό εσείς που διασύρατε οροθετικές»- «Η εποχή που λέγατε ψέματα στα πρωϊνάδικα πέρασε»
Facebook Twitter Whatsapp

Στη Βουλή κατά τη συζήτηση για το προσφυγικό

Με το δάχτυλο στη σκανδάλη έτοιμοι και απασφαλισμένοι για μάχη με αφορμή το προσφυγικό αλλά περιεχόμενο πολύ βαθύτερο, εμφανίστηκαν στη Βουλή, ο υπουργός Προτασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοΐδης και ο επικεφαλής του Μέρα25, Γιάνης Βαρουφάκης. Η άγρια κόντρα των δύο αντρών ξεκίνησε όταν κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του ο κ. Βαρουφάκης, ο οποίος με αφορμή την θέση πως η αυστηροποίηση του πλαισίου για το άσυλο δεν θα αποδώσει, απευθύνθηκε στον υπουργό κατηγορώντας τον για «μισανθρωπισμό»

«Είστε σε σύγχυση!», απάντησε ο κ. Χρυσοχοΐδης προσθέτοντας πως αντικείμενο του νομοσχεδίου είναι το δίκαιο του ασύλου και όχι το μεταναστευτικό. «Λαϊκισμό εκφράσατε εδώ μέσα! Υπάρχουν κίνδυνοι που διατρέχουν οι Έλληνες και η πατρίδα μας εξαιτίας των προβλημάτων και ρευστότητας στην περιοχή. Η ασφάλεια είναι το μέλημά μας», σημείωσε.

«Εσείς βρίσκεστε σε σύγχυση βαθιά. Συγχέετε τον ελληνικό λαό με τη Μόρια. Κ. Χρυσοχοΐδη ο ελληνικός λαός δεν είναι η Μόρια και δεν είναι η πολιτική ηγεσία που πηγαίνει σε τέτοιο στρατόπεδο συγκέντρωσης και δηλώνει ικανοποιημένος», απάντησε ο κ. Βαρουφάκης και αντεπιτέθηκε: «δεν πρότεινε κανείς να ανοίξουν τα σύνορα και να μπαίνουν όλοι. Μιλάμε να χαρακτηρίζονται ευάλωτοι αυτοί που πραγματικά είναι. Μιλάμε για άλλο τρόπο σκέψης για την ασφάλεια της χώρας μας. Οι τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ευρώπη από μουσουλμάνους έγινε από γηγενείς. Είστε εκτός θέματος λοιπόν για την ασφάλεια!. Οποιαδήποτε προσπάθειά σας να ταυτιστείτε με τον λαό, εσείς που διασύρατε οροθετικές γυναίκες ως υπουργός παρακαλώ να μη ξαναμιλήσετε για τον λαό».

«Η εποχή που λέγατε κάθε πρωί ότι θέλατε στα πρωινάδικα και περάσατε τα ψέματα στον ελληνικό λαό έχει περάσει! Λέτε ψέματα ότι πήγα και είπα ότι είναι όλα καλά στη Μόρια. Από σας και άλλους σαν εσάς εδώ μέσα μαθήματα για την ασφάλεια της χώρας, δεν δέχομαι, είναι κάτι που σας ξεπερνά γιατί εργάζομαι καθημερινά να θωρακίσουμε τη χώρα», απάντησε ο υπουργός.