ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κομισιόν: Επιφυλάξεις για το εάν μπορεί να εφαρμοστεί ο νόμος για το άσυλο

Δημοσίευση 6 Νοεμβρίου 2019, 15:00 / Ανανεώθηκε 6 Νοεμβρίου 2019, 15:15
Κομισιόν: Επιφυλάξεις για το εάν μπορεί να εφαρμοστεί ο νόμος για το άσυλο
Facebook Twitter Whatsapp

Τι δήλωσε η Παρασκευή Μίχου, Γενική Διευθύντρια του Τμήματος Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Κομισιόν

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

«Θα επανέλθουμε στο θέμα και θα το ξανασυζητήσουμε» τόνισε η Παρασκευή Μίχου, Γενική Διευθύντρια του Τμήματος Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Κομισιόν.

Αναφερόμενη στο νόμο της ελληνικής κυβέρνησης για το άσυλο, η Παρασκευή Μίχου, Γενική Διευθύντρια του Τμήματος Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Κομισιόν, είπε ότι «η Κομισιόν λειτούργησε συμβουλευτικά στη νομολογία όπως και σε αυτές της προηγούμενες κυβέρνησης, με στόχο τη διαμόρφωση ενός πιο αποτελεσματικού συστήματος διαχείρισης του προσφυγικού / μεταναστευτικού, χωρίς παράλληλα να ζημιώνονται τα δικαιώματα των αιτούντων άσυλο».

«Δεν έχω πειστεί πως θα είναι αποτελεσματικός, αλλά θα επανέλθουμε στο θέμα και θα το ξανασυζητήσουμε», κατέληξε η Π. Μίχου, κρατώντας επιφυλάξεις από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

«Σήμερα, στην ερώτησή μου προς τη η κυρία Παρασκευή Μίχου ανέκρουσε ολοκληρωτικά πρύμναν. Ήταν που ήταν μεσοβέζικη η τοποθέτηση - νωρίτερα - του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, με τα “ναι-μεν-αλλά” του έμπειρου πολιτικού, ακολούθησε και η απάντηση της κυρίας Μίχου για να τον αποτελειώσει», σχολίασε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Αρβανίτης.

«Δεν έχει πείσει η κυβέρνηση για την αποτελεσματικότητα του νόμου για το προσφυγικό. Αυτό δεν την εμπόδισε να τον ψηφίσει. Γιατί, το επείγον του πράγματος είναι να κατευνάσουμε τις ακροδεξιές κραυγές των εταίρων μας. Κανείς δε θα μπορούσε να το κάνει περισσότερο σαφές, από τους ίδιους τους νομοθέτες του. Το ποιος αδειάζει ποιον και γιατί, είναι εσωτερικό ζήτημα της Νέας Δημοκρατίας και θα μπορούσε να μη μας αφορά καθόλου. Μας αφορά πολύ, γιατί αγγίζει ένα νομοθέτημα που παρουσιάστηκε ως πανάκεια και πολύ γρήγορα μεταλλάχτηκε σε επιδημία. Αποσύρετέ το! Προτού καταλήξει σε πανδημία…», κατέληξε ο ευρωβουλευτής Κ. Αρβανίτης.