ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεωργιάδης: «Αδιανόητο» αλλά όχι «παράνομο» το μπάρμπεκιου στα Διαβατά

Δημοσίευση 8 Νοεμβρίου 2019, 10:00 / Ανανεώθηκε 8 Νοεμβρίου 2019, 10:50
Γεωργιάδης: «Αδιανόητο» αλλά όχι «παράνομο» το μπάρμπεκιου στα Διαβατά
Facebook Twitter Whatsapp

«Δεν θα πήγαινα ποτέ»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

«Γραφικό» και «απεχθές» χαρακτήρισε το μπάρμπεκιου με χοιρινά σουβλάκια έξω από το hotspot στα Διαβατά, ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, ωστόσο υποστήριξε ότι «δεν είναι παράνομο», κατηγορώντας την αξιωματική αντιπολίτευση για «υποκρισία».

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία των «Ενωμένων Μακεδόνων», που έχει πυροδοτήσει την πολιτική αντιπαράθεση, τονίζοντας:

«Θέλω να δηλώσω ξεκάθαρα ότι θεωρώ αδιανόητο, αγενές, γραφικό απεχθές να πηγαίνει κάποιος και να ψήνει χοιρινά σε έναν καταυλισμό μουσουλμάνων. Δεν θα πήγαινα ποτέ. Το θεωρώ 'δεύτερο', χάλια... Είναι καθαρά θέμα ανθρώπινο. Όπως αν καλέσεις σπίτι σου έναν μουσουλμάνο και δεν θα του σερβίρεις χοιρινό, έτσι, από σεβασμό στη συμπεριφορά σου και στην ευγένεια που σου έμαθαν οι γονείς σου, δεν θα πας δίπλα σε καταυλισμό».

Ωστόσο, υπογράμμισε: «Είναι ποινικά κολάσιμο; Όχι. Είναι υποκρισία της Αριστεράς κι αυτό; Ναι. Απόδειξη; Όταν κάθε Μεγάλη Παρασκευή βγαίνουν κάτι ομάδες κρεατοφαγίας, πάνω έξω από τις εκκλησίες και ψήνουν κρέατα, έχετε ακούσει έναν Συριζαίο να πει ότι αυτοί που ψήνουν πρέπει να συλληφθούν;» και πρόσθεσε:

«Αν κάνεις αδίκημα επί της προσβολής της θρησκευτικής συνείδησης  των μουσουλμάνων, θα είναι αδίκημα και επί της θρησκευτικής συνείδησης των Ορθόδοξων; Άρα, για άλλη μια φορά παρουσιάζεται η υποκρισία της Αριστεράς. Όσο θεωρώ γραφικό, 'δεύτερο' και ανόητο να πηγαίνει κάποιος και να ψήνει κρέατα τη Μεγάλη Παρασκευή, αλλά δεν το θεωρώ παράνομο, έτσι θεωρώ γραφικό, ανόητο και απαίσιο να ψήνουν σουβλάκια, αλλά δεν το θεωρώ παράνομο. Θα σεβόμαστε όλες τις θρησκείες».