ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ραγκούσης στο «Ραντάρ»: Ο Μητσοτάκης έλεγε ψευδόμενος ότι σε έναν μήνα θα τελειώναμε με τα Εξάρχεια

Δημοσίευση 8 Νοεμβρίου 2019, 10:00 / Ανανεώθηκε 8 Νοεμβρίου 2019, 10:36
Ραγκούσης στο «Ραντάρ»: Ο Μητσοτάκης έλεγε ψευδόμενος ότι σε έναν μήνα θα τελειώναμε με τα Εξάρχεια
Facebook Twitter Whatsapp

«Προσπαθώντας να κερδοσκοπήσει κομματικά»

 

Για «ευτελή και ανεύθυνη αντιπολίτευση» κατηγορεί τη Νέα Δημοκρατία ο Γιάννης Ραγκούσης, αναφερόμενος στα όσα υποστήριζε προεκλογικά το κυβερνών κόμμα, στα θέματα του προσφυγικού και της ασφάλειας στα Εξάρχεια.

Μιλώντας στην εκπομπή «Ραντάρ» στον Alpha, με τον Τάκη Χατζή και τη Λίδα Μπόλα, ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ, σχολίασε το προκλητικό μπάρμπεκιου των «Ενωμένων Μακεδόνων» έξω από το hotspot στα Διαβατά: «Είναι ρατσιστικές αθλιότητες που προσβάλουν τον κάθε Έλληνα που σέβεται τον εαυτό του, τον πολιτισμό, τις αρχές και τις αξίες μας».

Για τα Εξάρχεια και τη διαχείριση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη: «Όχι ότι δεν είχαμε στο κοντινό παρελθόν τις καθόλα καταδικαστέες επιθέσεις με μολότοφ στην περιοχή, αλλά γιατί το χθεσινό κρούσμα μας υπενθυμίζει την ευτελή και ανεύθυνη αντιπολίτευση στα θέματα ασφάλειας που είχε ασκήσει, την πολιτική την ανεύθυνη και τη δημαγωγική που έχει υιοθετήσει ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος προφανώς ψευδόμενος έλεγε προσπαθώντας να κερδοσκοπήσει κομματικά, ότι αρκούσε αυτός να γίνει πρωθυπουργός και σε έναν μήνα θα τελειώναμε με τις μολότοφ στα Εξάρχεια».

Για το προσφυγικό: «Ειλικρινά ψάχνουμε να βρούμε τι έχει κάνει σωστό όλο αυτό το διάστημα η κυβέρνηση. Ξεκίνησε με μεγάλα λάθη, κατάργησε το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, έδιωξαν τη στρατηγό Τσιριγώτη που οι περγαμηνές της και η αξία της έχουν αναγνωριστεί στην ΕΕ και φτάσαμε ουσιαστικά να λένε οι ίδιοι ότι έχουν χάσει τον έλεγχο. Οι αριθμοί με βάση τους οποίους εξελίσσεται η ροή προσφύγων και μεταναστών από την Τουρκία, υπολείπεται κατά πολύ ποσοτικά, της κατάστασης που είχαμε το 2015».

Για το πού φταίει η κυβέρνηση και σε τι την κατηγορεί ο ΣΥΡΙΖΑ: «Κατά τη γνώμη μου θα το αποκαλούσα δομικό πρόβλημα με τη συντηρητική παράταξη στην Ελλάδα, στα ζητήματα ασφάλειας, διαχείρισης προσφυγικού κ.λπ. Η ΝΔ εδώ και αρκετά χρόνια έχει επιλέξει να βαδίσει στο δρόμο που βάδισαν πολλά δεξιά κόμματα της Ευρώπης, δηλαδή να κερδοσκοπήσει πάνω σε αυτά τα θέματα και κυρίως να τα προσεγγίσει με μια επικοινωνιακή και θεατρινίστικη λογική. Αυτό που πιστεύει γιατί έχει τον χαρακτήρα μιας θεατρικής παράστασης; Γιατί δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα.

Όταν έλεγαν ότι το προσφυγικό είναι αποτέλεσμα του ότι υπήρχε η κυβέρνηση του Τσίπρα, ο οποίος 'φώναζε τους πρόσφυγες να έρθουν εδώ', αυτό ήταν παντελώς ψέμα.

Το πρόβλημα δεν είναι προσέλκυσης, απόδειξη ότι και με τον Μητσοτάκη έρχονται, αλλά είναι πρόβλημα ώθησης. Υπάρχουν δηλαδή συνθήκες που ωθούν τον κόσμο να έρθει. Τότε έλεγαν ότι ο νόμος Ραγκούση προσελκύει εδώ τους λαθρομετανάστες. Είχε βγει το 2012 με τέτοια παντιέρα ο Σαμαράς που έλεγε να καταργήσει τον λαθρονόμο Ραγκούση, γιατί ήθελαν να σπείρουν στην ελληνική κοινωνία την ψευδή αντίληψη ότι εμείς τους προσελκύουμε. Επειδή όμως όλα εδώ πληρώνονται, φτάσαμε στο σημείο ο κ. Μητσοτάκης να δηλώνει μέσω του Χρυσοχοΐδη ότι σηκώνουν τα χέρια ψηλά».

Για την αύξηση των ακροδεξιών κομμάτων και των ρατσιστικών κινημάτων στην Ευρώπη και τα όσα συμβαίνουν στη Μέση Ανατολή και αν όλα αυτά επιβαρύνουν την κατάσταση:

«Είναι αποτελέσματα της πολιτικής νομιμοποίησης όλων αυτών από τα συντηρητικά κόμματα, ένα εκ των οποίων είναι και η ΝΔ. Την αντίληψη που έλεγε στις ευρωπαϊκές κοινωνίες, ότι οι προσφυγικές ροές είναι αποτέλεσμα πολιτικών που ασκούνται από προοδευτικές και αριστερές κυβερνήσεις στην Ευρώπη και όχι αποτέλεσμα των πολιτικών συνθηκών. Ένα στοιχείο που δεν έχει γίνει γνωστό είναι ότι σύμφωνα με τα στοιχεία από το 1,5 εκατ. ανθρώπων που βρέθηκαν στη χώρα μας το 1/3 έφυγε, γιατί ήταν πρόσφυγες και γιατί η Ελλάδα κατάφερε να μεταφέρει το βάρος αυτό στις πλάτες της Ευρώπης».

«Έπρεπε να περάσουμε όλα αυτά, να κερδοσκοπήσει ο κ. Μητσοτάκης, γιατί έχει φτιάξει συνειδήσεις και αντιλήψεις που τώρα τις βρίσκει απέναντί του. Γιατί αυτοί που αντιδρούν δεν είναι μόνο ψηφοφόροι της ΧΑ, είναι και ψηφοφόροι και στελέχη της ΝΔ. Αυτούς τους έφτιαξε ο Μητσοτάκης και για να είμαι ειλικρινής τους παρέλαβε μισοφτιαγμένους από τον Σαμαρά. Δεν λέω ότι το 40% που τον ψήφισαν είναι κορόιδα, λέω ότι από αυτούς που αντιδρούν με ακραίους ρατσιστικούς τρόπους δεν είναι μόνο ψηφοφόροι της ΧΑ, είναι και ψηφοφόροι μεταξύ αυτών που έβγαλαν τον κ. Μητσοτάκη», πρόσθεσε.

Για το «ντου» στις τράπεζες: «Η κυβέρνηση δεν είναι για να κάνει καταγγελίες, ούτε να παρακολουθεί την Επιτροπή Ανταγωνισμού. Η κυβέρνηση όταν θεωρεί ότι παραβιάζεται το δημόσιο συμφέρον είναι για να νομοθετεί».