ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εισαγγελικές πηγές: Ο Φρουζής δεν θα μπορούσε να είναι προστατευόμενος μάρτυρας - Ήταν ήδη κατηγορούμενος

Δημοσίευση 13 Νοεμβρίου 2019, 19:00 / Ανανεώθηκε 25 Νοεμβρίου 2019, 16:52
Εισαγγελικές πηγές: Ο Φρουζής δεν θα μπορούσε να είναι προστατευόμενος μάρτυρας - Ήταν ήδη κατηγορούμενος
Facebook Twitter Whatsapp

Εισαγγελικές πηγές δήλωναν πως «είναι κατηγορούμενος και μπορεί να λέει ό,τι θέλει»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δικαστικές πηγές σχολιάζοντας τη χθεσινή κατάθεση του Κωνσταντίνου Φρουζή αναφέρουν ότι δεν θα μπορούσε να μπει σε καθεστώς προστασίας μαρτύρων, όπως ο ίδιος είπε στη Βουλή ότι του πρότεινε η εισαγγελέας Ελένη Τουλουπάκη, γιατί ήταν κατηγορούμενος από τον Φεβρουάριο του 2018 και η συνάντηση του με την εισαγγελέα έγινε παρουσία και των δικηγόρων του τον Μάιο του ίδιου χρόνου.

Όπως τονίζουν οι ίδιες πηγές στο Εφετείο, ο κ. Φρουζής κατέστη για πρώτη φορά κατηγορούμενος με ποινική δίωξη που του ασκήθηκε για το αδίκημα της δωροδοκίας τον Φεβρουάριο του 2018, οπότε και εκδόθηκε διάταξη για απαγόρευση εξόδου του κατηγορουμένου από την χώρα καθώς και δέσμευση τραπεζικών λογαριασμών του στην Ελβετία. Σύμφωνα με όσα ισχυρίστηκε ο Κων. Φρουζής, η εισαγγελέας του πρότεινε την υπαγωγή του σε καθεστώς προστασίας μαρτύρων, αν ο ίδιος δεχόταν να καταμαρτυρήσει επιβαρυντικά στοιχεία για τους πολιτικούς και ότι προς τούτο δέχθηκε πιέσεις.

Αναφέρουν επίσης εισαγγελικές πηγές που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, πως συνολικά ο κ. Φρουζής έχει καταθέσει δια υπομνημάτων για την υπόθεση τρεις φορές, με την ιδιότητα του υπόπτου διάπραξης αδικημάτων.

Το επίμαχο ραντεβού του κατηγορουμένου, με τους συνηγόρους του, τον Μάιο του 2018 στην Εισαγγελία Διαφθοράς, αφορούσε, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, αίτηση που έκανε ο ίδιος για άρση της δέσμευσης τραπεζικών του λογαριασμών.

Πάντως σχετικά με όσα είπε ο Φρουζής και έχουν προκαλέσει αίσθηση, εισαγγελικές πηγές δήλωναν πως «είναι κατηγορούμενος και μπορεί να λέει ό,τι θέλει», ενώ έχουν ήδη ξεκινήσει οι διεργασίες για ανάθεση του συνόλου της υπόθεσης στο Εφετείο μετά, τη σημαντική παρέμβαση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Βασίλειου Πλιώτα.

Ο ορισμός εισαγγελέων και εφετών που θα αναλάβουν ολόκληρο το πακέτο της Novartis, ενδέχεται να αποφασιστεί στις 21 Νοεμβρίου, οπότε έχει ήδη οριστεί Ολομέλεια για να ανατεθεί σε εφέτη η έρευνα για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι.

Σε κάθε περίπτωση αν δεν προλάβουν, θα συγκληθεί εκ νέου η Ολομέλεια για τη Novartis μέχρι το τέλος του μήνα.