ΠΟΛΙΤΙΚΗ

K.Ax.Καραμανλής στο «Εκτός Γραμμής»: Η κατάσταση με τα έργα στη Θεσσαλονίκη είναι δραματική

Δημοσίευση 15 Νοεμβρίου 2019, 12:00 / Ανανεώθηκε 25 Νοεμβρίου 2019, 18:35
K.Ax.Καραμανλής στο «Εκτός Γραμμής»: Η κατάσταση με τα έργα στη Θεσσαλονίκη είναι δραματική
Facebook Twitter Whatsapp

«Ο σταθμός Βενιζέλου πολιτικοποιήθηκε ενώ δεν θα έπρεπε»

«Το Μετρό, έτσι όπως πηγαίναμε, ούτε το 2020, ούτε το 2021 θα ήταν έτοιμο. Το 2023 θα λειτουργήσει ενιαία, μαζί με τον σταθμό Βενιζέλου», δήλωσε στην εκπομπή «Εκτός Γραμμής» στον Alpha, με τον Τάκη Χατζή και τη Λίδα Μπόλα, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Αχ. Καραμανλής.

Αναφερόμενος στα τεκταινόμενα σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο, είπε: «Η Ελλάδα έχει σταθερή θέση στα ζητήματα του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου χρόνια τώρα. Η στρατηγική συμμαχία με την Κύπρο και το Ισραήλ έχει αλλάξει τα δεδομένα και πλέον βρισκόμαστε σε πλεονεκτική θέση, υπό την έννοια ότι πολύ μεγάλες εταιρείες και πετρελαϊκά συμφέροντα και συμφέροντα σοβαρών χωρών – μελών της ΕΕ και η Αμερική, έχουν συγκεκριμένη στάση στην περιοχή. Αυτό δημιουργεί τεράστιο άγχος στην Τουρκία. Οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις έχουν αποτρεπτική δύναμη που χρειάζεται για να αντιμετωπίσουμε κάθε τουρκική απειλή και ακόμα και στα χρόνια της κρίσης στάθηκαν όρθιες. Αυτή τη στιγμή στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο παίζεται ένα παιχνίδι κι εμείς έχουμε σταθερή εθνική γραμμή. Το θετικό είναι ότι βλέπουμε ότι δεν υπάρχει εσωτερική αντίδραση από την αντιπολίτευση».

Για τα μέτρα εν όψει της επετείου από την εξέργεση του Πολυτεχνείου, τα γεγονότα στην ΑΣΟΕΕ και τα όσα κατηγορεί ο ΣΥΡΙΖΑ την κυβέρνηση: «Αυτό έχει ένα τεράστιο στοιχείο υποκρισίας και υπερβολής. Δεν είναι δυνατόν τα πανεπιστήμια να είναι άνδρο ανομίας. Η Ελλάδα πρέπει να ακολουθήσει την ευρωπαϊκή νόρμα. Αυτές οι σκηνές μέσα στα πανεπιστήμια, να γίνονται εγκλήματα, με μολότοφ, ρόπαλα και τέτοια ζητήματα δεν γίνονται. Η μειοψηφία του κράτους κρατά ομήρους την πλειοψηφία των φοιτητών και των καθηγητών. Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω γιατί σε θέματα νόμους και τάξης, που είναι η κορωνίδα μια σύγχρονης Δημοκρατίας, δεν μπορούμε να βρούμε κοινό τόπο με την αντιπολίτευση. Εδώ τίθεται το εξής ερώτημα. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα μείνει πιστός στις ιδεοληψίες του και θα μας θυμίσει τον κακό του εαυτό της εποχής του 2008, του 2009 και του 2012; Θα είναι με τη μεριά των ανθρώπων που θέλουν η πόλη μας να παρουσιάζουν αυτή την εικόνα ή θα προσπαθήσει να κάνει τη μεγάλη στροφή; Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι πλέον το κόμμα που ήταν πριν από 8 χρόνια, εκπροσωπεί το 30% του ελληνικού λαού και είναι λυπηρό να μένει σε αυτές τις ιδεοληψίες του παρελθόντος. Εμείς λέμε ότι δεν θα επιτρέψουμε την ανομία μέσα στα πανεπιστήμια. Νομίζω ότι με αυτό συμφωνεί η πλειοψηφία των πολιτών».

Για τα έργα στη Θεσσαλονίκη: «Η κατάσταση με τα έργα στη Θεσσαλονίκη είναι δραματική. Υπάρχει ένα Μετρό που έχει καθυστερήσει. Υπάρχει ο σταθμός Βενιζέλου που πολιτικοποιήθηκε ενώ δεν θα έπρεπε. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός έδωσε δεσμεύσεις στη ΔΕΘ, συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και εκ των πραγμάτων, καλό είναι να πούμε στους πολίτες, ότι το Μετρό, έτσι όπως πηγαίναμε, ούτε το 2020, ούτε το 2021 θα ήταν έτοιμο. Το 2023 θα λειτουργήσει ενιαία, μαζί με τον σταθμό Βενιζέλου. Αυτή τη στιγμή έχουν κολλήσει τα έργα γιατί στις εγκαταστάσεις των σταθμών περιμένουμε να γίνουν οι εγκαταστάσεις των ηλεκτρολογικών. Πρέπει αυτή τη στιγμή να ξεκολλήσει το μεγάλο πρόβλημα που είναι ο σταθμός Βενιζέλου, ο οποίος στην ουσία δεν έχει ξεκινήσει η κατασκευή του».