ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπόθεση Novartis: Αναζητώντας τον άγνωστο «πράκτορα» του FBI

Δημοσίευση 17 Νοεμβρίου 2019, 08:00 / Ανανεώθηκε 17 Νοεμβρίου 2019, 08:30
Υπόθεση Novartis: Αναζητώντας τον άγνωστο «πράκτορα» του FBI
Facebook Twitter Whatsapp

Νέα δεδομένα μετά την κατάθεση Φρουζή στην προανακριτική

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Νέα τροπή στην υπόθεση Novartis δίνουν στοιχεία που κατέθεσε ο πρώην επικεφαλής της Novartis Hellas Κωνσταντίνος Φρουζής στην προανακριτική επιτροπή που διερευνά πιθανές μεθοδεύσεις του τέως αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ και την «Καθημερινή της Κυριακής», ο κ. Φρουζής στην κατάθεσή του ισχυρίστηκε πως όταν του τηλεφώνησαν από το FBI, του ζήτησαν να συναντηθούν εκτός Ελλάδας, αλλά όταν επικοινώνησε ξανά ο δικηγόρος του ζητώντας να γίνουν όλα με νόμιμες διαδικασίες, ο άγνωστος εξαφανίστηκε.

Υπενθυμίζεται ότι στην κατάθεσή του στην προανακριτική ο πρώην ισχυρός άνδρας της Novartis φέρεται να υποστήριξε ότι «στο τέλος του 2018 έγιναν δυο περίεργα γεγονότα. Με πήραν από τις ΗΠΑ και το FBI. Ήθελαν να μιλήσουν μαζί μου. Έγιναν δεύτερα τηλέφωνα. Ήθελαν ραντεβού εκτός Ελλάδας. Στη Βιέννη. Οκτώβριος 2018. Όταν τους είπα πως είχα απαγόρευση εξόδου μου είπαν πως θα φρόντιςουν οι ελληνικές αρχές. Τους είπα πως δεν θέλω να φύγω από την Ελλάδα. Μίλησαν με τον δικηγόρο μου, τον κ. Φαράντο. «Ελάτε Ελλάδα», είπε. Μετά εξαφανίστηκαν».

Επιπλέον, σύμφωνα με την «Καθημερινή της Κυριακής», φαίνεται πως οι καταθέσεις των μαρτύρων στο FBI δεν έγιναν με πρωτοβουλία των αμερικανικών αρχών, αλλά τους κάλεσαν από την Ελλάδα.

Αν επιβεβαιωθούν όσα είπε ο κ. Φρουζής στην προανακριτική φαίνεται πως μπορεί να υπήρχαν περιπτώσεις προσώπων που εμφανίζονταν ως πράκτορες του FBI, αλλά στην πραγματικότητα δεν είχαν καμία σχέση με αυτό.