ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κικίλιας: Μειώσεις έως 7% σε εκατοντάδες φάρμακα - Έρχεται νομοσχέδιο-τομή για την Υγεία

Δημοσίευση 17 Νοεμβρίου 2019, 09:00 / Ανανεώθηκε 17 Νοεμβρίου 2019, 09:34
Κικίλιας: Μειώσεις έως 7% σε εκατοντάδες φάρμακα - Έρχεται νομοσχέδιο-τομή για την Υγεία
Photo: Sooc
Facebook Twitter Whatsapp

Στο 1142 οι επώνυμες καταγγελίες για την παραβίαση του αντικαπνιστικού νόμου

«Δεν πρόκειται να υπάρξει καμιά αύξηση στις τιμές των φαρμάκων, αντίθετα θα υπάρξουν μειώσεις μέχρι 7% σε εκατοντάδες φάρμακα», τόνισε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, προαναγγέλοντας την άμεση κατάθεση νομοσχεδίου-τομή για την Υγεία.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Κικίλιας σημείωσε ότι μέχρι το τέλος του έτους θα αναρτηθούν από τον ΕΟΦ οι νέες τιμές των φαρμάκων. «Κοινωνική πολιτική της κυβέρνησης και του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι η μείωση φαρμάκων και η μηδέν αύξηση» ανέφερε ο κ. Κικίλιας και δεσμεύτηκε ότι δε θα υπάρξουν ελλείψεις στα φάρμακα.

Σχετικά με την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου, ο υπουργός Υγείας υπογράμμισε πως «είμαστε όλοι στρατευμένοι στην προσπάθεια μείωσης του καπνίσματος» και έκανε γνωστό ότι στον τετραψήφιο αριθμό 1142 μπορεί κάποιος να τηλεφωνεί επωνύμως και να κάνει καταγγελία για την παραβίαση του αντικαπνιστικού νόμου.

«Σε μεγάλα κέντρα διασκέδασης ή όταν κάποιος καπνίζει μέσα στο αυτοκίνητο με το παιδί του το πρόστιμο είναι μεγαλύτερο» εξήγησε ο υπουργός Υγείας, διευκρινίζοντας πως τα πρόστιμα θα είναι διαφορετικά κατά περίσταση.