ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βαρουφάκης: Λάθος η επέμβαση της αστυνομίας στην ΑΣΟΕΕ - Ανόητες οι επιχειρήσεις στα Εξάρχεια - «Πυρά» σε Χρυσοχοΐδη

Δημοσίευση 20 Νοεμβρίου 2019, 09:00 / Ανανεώθηκε 26 Νοεμβρίου 2019, 14:24
Βαρουφάκης: Λάθος η επέμβαση της αστυνομίας στην ΑΣΟΕΕ - Ανόητες οι επιχειρήσεις στα Εξάρχεια - «Πυρά» σε Χρυσοχοΐδη
Facebook Twitter Whatsapp

Τι είπε για την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στην πορεία για το Πολυτεχνείο

«Λάθος» χαρακτήρισε την επέμβαση της αστυνομίας στην ΑΣΟΕΕ ο Γιάνης Βαρουφάκης, ενώ θεωρεί «ανόητες» τις αστυνομικές επιχειρήσεις στα Εξάρχεια. Παράλληλα, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, τονίζοντας πως «είναι ο τελευταίος που έχει το δικαίωμα να είναι σε αυτό το υπουργείο».

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα» με τον Δημήτρη Οικονόμου και τη Μαρία Αναστασοπούλου, ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 δήλωσε πως «ο κ. Χρυσοχοΐδης είναι ο τελευταίος που έχει το δικαίωμα να είναι στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Το 2012 μαζί με τον Ανδρέα Λοβέρδο διέσυραν τις οροθετικές γυναίκες, κάτι που έχει χαρακτηριστεί πανευρωπαϊκά ως η μεγαλύτερη παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τον έχω ρωτήσει τέσσερις φορές στη Βουλή για το θέμα και δεν έχει τολμήσει να απαντήσει. Θα έπρεπε να διώκεται».

Στη συνέχεια, τόνισε πως «βεβαίως και βλέπουμε αστυνομοκρατία και πρόσθεσε πως η επέμβαση της Αστυνομίας στην ΑΣΟΕΕ ήταν λάθος. «Όποιος δεν μπορεί να διοικήσει το πανεπιστήμιο να παραιτηθεί. Όχι να έρχονται τα ΜΑΤ μέσα στην αυλή και η σύγκλητος να κλείνει προληπτικά για μία εβδομάδα το πανεπιστήμιο».

Αναφερόμενος στα Εξάρχεια, ο κ. Βαρουφάκης χαρακτήρισε «ανόητες» τις επιχειρήσεις της Αστυνομίας στην περιοχή και επεσήμανε ότι «το πρόβλημα των Εξαρχείων είναι τα ναρκωτικά, είναι αυτό που έχει αποδιοργανώσει τον κοινωνικό ιστό της περιοχής».

Σχολιάζοντας την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στην πορεία για το Πολυτεχνείο, ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 είπε ότι «δεν τον είδα, δεν ήταν μεγάλη η παρουσία του, πήγε μέχρι το Σύνταγμα» και πρόσθεσε:

«Η ομορφιά αυτής της πορείας ήταν πως ήταν ειρηνική. Το ότι ήταν μαζική το οφείλουμε στον κ. Μητσοτάκη, γιατί ήταν αντίδραση στον συνδυασμό αυταρχισμού και οικονομικής πολιτικής που ασκεί. Δεν υπάρχει νομοσχέδιο που να μην έχει τροπολογία υπέρ κάποιου ολιγάρχη».