ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεραπετρίτης: « Η ΝΔ είναι καταρχήν θετική στη λαϊκή νομοθετική πρωτοβουλία»

του Παναγιώτη Τζαννετάτου - Δημοσίευση 20 Νοεμβρίου 2019, 21:00 / Ανανεώθηκε 20 Νοεμβρίου 2019, 21:17
Γεραπετρίτης: « Η ΝΔ είναι καταρχήν θετική στη λαϊκή νομοθετική πρωτοβουλία»
Facebook Twitter Whatsapp

Όπως είπε από το βήμα της Ολομέλειας η πρόταση της ΝΔ θα εμπεριέχει όρους και περιορισμούς για την άσκηση της νομοθετικής αυτής πρωτοβουλίας

Την καταρχήν θετική στάση της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας για την υιοθέτηση της πρότασης της αντιπολίτευσης περί της θέσπισης λαϊκής νομοθετικής πρωτοβουλίας, ανέπτυξε στη Βουλή, ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης.

Όπως είπε από το βήμα της Ολομέλειας η πρόταση της ΝΔ θα εμπεριέχει όρους και περιορισμούς για την άσκηση της νομοθετικής αυτής πρωτοβουλίας. «Ορισμένα ζητήματα δεν μπορούν να εντάσσονται όπως η Εθνική άμυνα και η εξωτερική πολιτική όπως πρέπει να υπάρχει περιορισμός στον αριθμό που μπορούν να υποβάλλονται», είπε.

Ο κ. Γεραπετρίτης, δήλωσε υπερήφανος αναφορικά στη δυνατότητα που αναμένεται να δοθεί στις κοινοβουλευτικές μειοψηφίες να συγκροτούν εξεταστικές επιτροπές προκειμένου να ελέγχουν την εκάστοτε κυβέρνηση. «Το άρθρο 68 του Συντάγματος έχει υποστεί εκφυλισμό. Είχε στόχο όταν συντάχθηκε να δώσει τη δυνατότητα στη μειοψηφία να συγκροτήσει εξεταστικές επιτροπές. Σκοπός είναι να ελέγξει η Βουλή την κυβέρνηση. Δυστυχώς αντί γι’ αυτό οδήγησε σε έναν ιδιότυπο έλεγχο της παρούσας πλειοψηφίας στην προηγούμενη. Είμαι υπερήφανος που εισάγεται αυτό!», κατέληξε.