ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κεγκέρογλου στο «Ραντάρ» για εξαγγελίες ΝΔ: «Χάσαμε τον Κουμουτσάκο. Θα παίρνει τσάμπα μηνιάτικο;» - Για ΠτΔ: «Η κ. Γεννηματά είναι μάχιμος πολιτικός»

Δημοσίευση 21 Νοεμβρίου 2019, 10:00 / Ανανεώθηκε 26 Νοεμβρίου 2019, 15:24
Κεγκέρογλου στο «Ραντάρ» για εξαγγελίες ΝΔ: «Χάσαμε τον Κουμουτσάκο. Θα παίρνει τσάμπα μηνιάτικο;» - Για ΠτΔ: «Η κ. Γεννηματά είναι μάχιμος πολιτικός»
Facebook Twitter Whatsapp

«Η μεταναστευτική πολιτική στο υπουργείο Προστασίας δεν είναι; Την ανέθεσε τώρα στο Άμυνας;»

Τις εξαγγελίες της ΝΔ για τη μεταναστευτική πολιτική που θα ακολουθήσει σχολίασε ο Βασίλης Κεγκέρογλου, ο οποίος αναφέρθηκε και στην Aναθεώρηση του Συντάγματος, σχετικά με την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.

«Έχουμε και ερωτήματα και διαφορετικές απόψεις σε πολλά. Οι πολίτες μου λένε η μεταναστευτική πολιτική στο υπουργείο Προστασίας δεν είναι; Την ανέθεσε τώρα στο Άμυνας; Τον χάσαμε τον Κουμουτσάκο. Θα παίρνει τσάμπα το μηνιάτικο ως αναπληρωτής υπουργός; Το λέω συμβολικά.

Υπάρχει θέμα με το ποια είναι η πολιτική και ποιος την εφαρμόζει. Αν ήταν να κάνει μόνο την κατασκευή, τότε στη συνέντευξη δεν θα αναφέρονταν στις διαδικασίες. Αναφέρθηκε σε όλες τις διαδικασίες, που σημαίνει ότι το σύνολο της πολιτικής για τα κλειστά κέντρα πάει στο υπουργείο Άμυνας και αυτό θέτει και άλλα ζητήματα», δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Κεγκέρογλου στον Alpha 98,9 και την εκπομπή «Ραντάρ», με τους Τάκη Χατζή και Δήμο Βερύκιο και συνέχισε:

«Ένα ακόμα ερώτημα είναι αν τελικά θα ασχολούνται στα νησιά με τα κέντρα όλες οι δομές οι στρατιωτικές ή θα κάνουν διευκόλυνση με κατασκευή και από εκεί και πέρα θα σταματήσουν. Αλλάζει ο χαρακτήρας των ενόπλων δυνάμεων. Θα είναι εργολάβος οι ένοπλες δυνάμεις;»

Για το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ: «Έχουμε πάρει μια απόφαση για τη συμπόρευση του ΚΙΝΑΛ με το ΠΑΣΟΚ. Το ΚΙΝΑΛ είναι στρατηγική μας επιλογή, ενιαία οργάνωση και μαζί δουλεύουμε για τους κοινούς στόχους. Το καταστατικό θα προσαρμοστεί σε αυτή τη λειτουργία, όχι μόνο για να κρατηθεί ζωντανό το ΠΑΣΟΚ, αλλά για να είναι πρωταγωνιστής μέσα στο ΚΙΝΑΛ, στις εξελίξεις.

Για το ενδεχόμενο η Φώφη Γεννηματά να γίνει ΠτΔ: «Δυστυχώς η κυβέρνηση προχωρά με διάταξη που θα ευτελίσει τον θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας. Εκτός από την απλή πλειοψηφία των 151, προωθεί μια διάταξη ότι ο ΠτΔ μπορεί να βγαίνει και με 120. Πρέπει να πιεστεί η ΝΔ και να αποσύρει τη διάταξη. Δεν μπορεί ο ΠτΔ να βγαίνει με 120. Η κ. Γεννηματά είναι μάχιμος πολιτικός… Εμείς σε αυτή τη φάση δεχόμαστε τη διαδικασία του Συντάγματος για να μην ευτελιστσεί ο θεσμός και σας λέω ότι κανείς σοβαρός άνθρωπος δεν θα δεχτεί να είναι ΠτΔ με μειωμένη πλειοψηφία, κάτω των 151».