ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βαρουφάκης: Με την ψήφιση του Συντάγματος ξεκινάμε την «υπεύθυνη ανυπακοή»

του Παναγιώτη Τζαννετάτου - Δημοσίευση 25 Νοεμβρίου 2019, 11:00 / Ανανεώθηκε 25 Νοεμβρίου 2019, 11:41
Βαρουφάκης: Με την ψήφιση του Συντάγματος ξεκινάμε την «υπεύθυνη ανυπακοή»
Facebook Twitter Whatsapp

Ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 κατέθεσε σειρά ενστάσεων για το περιεχόμενο των προτάσεων

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ως μια ακόμα χαμένη ευκαιρία για ευρύτερες αλλαγές στον συνταγματικό χάρτη της χώρας χαρακτήρισε την αναθεωρητική διαδικασία που ολοκληρώνεται σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής, Γιάνης Βαρουφάκης.

Ο επικεφαλής του Μέρα25 επιτέθηκε σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως με τρόπο διαδικαστικό επιχειρούν να αλλάξουν συνταγματικά άρθρα χάνοντας μια ακόμα ευκαιρία. «Το τρίπτυχό μας είναι ριζοσπαστική ισότητα στα πολιτικά δικαιώματα, επιστροφή του δήμο στη δημοκρατία, μέγιστη ελευθερία και νέα ερμηνεία δικαιωμάτων», είπε και τάχθηκε υπέρ της πλήρους κατάργησης της βουλευτικής και υπουργικής ασυλίας.

Ο κ. Βαρουφάκης άφησε ακόμα αιχμές για την πρόταση του ΚΚΕ αναφορικά με τους οικονομικούς περιορισμούς που προβλέπει η διάταξη για την ψήφο των κατοίκων του εξωτερικού, λέγοντας πως δεν μπορεί να έρχεται από κόμματα της αριστεράς, καθώς πρόκειται για «κατάλοιπο της φεουδαρχίας.

Τέλος ο κ. Βαρουφάκης αφού στηλίτευσε τις προτάσεις ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας χαρακτηρίζοντάς τες απαράδεκτες, τόνισε πως το κόμμα του προχωρά σε στάση «υπεύθυνης ανυπακοής».