ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Πόλεμος» για τον 80χρονο πρώην διοικητή νοσοκομείου: «Πρώτα τάζουν θέσεις, μετά ζητούν παραιτήσεις» - «Διαλύσατε τη δημόσια υγεία»

Δημοσίευση 26 Νοεμβρίου 2019, 16:00 / Ανανεώθηκε 26 Νοεμβρίου 2019, 16:34
«Πόλεμος» για τον 80χρονο πρώην διοικητή νοσοκομείου: «Πρώτα τάζουν θέσεις, μετά ζητούν παραιτήσεις» - «Διαλύσατε τη δημόσια υγεία»
Facebook Twitter Whatsapp

Σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Οι επιλογές του υπουργείου Υγείας αλλά και η παραίτηση του 80χρονου Κωνσταντίνου Πατέρα από τη θέση του διοικητή στο Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας, έχουν προκαλέσει σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας.

Η παραίτηση του κ. Πατέρα

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας και κατόπιν παρέμβασης του Μεγάρου Μαξίμου, ο αρμόδιος υπουργός, Βασίλης Κικίλιας, έκανε αποδεκτή την παραίτηση του 80χρονου πρώην γυμνασιάρχη από το πόστο του διοικητή στο Γ.Ν.Καρδίτσας.

Ο ίδιος, μάλιστα, σε μια προσπάθειά του να χαμηλώσει τους τόνους της αντιπαράθεσης που ξέσπασε στο άκουσμα της είδησης του διορισμού του, είχε ξεκαθαρίσει πως θα κρατήσει το μισθό του διοικητή κι όχι τη σύνταξη. Τελικά, δεν θα χρειαστεί να το κάνει...

Σφοδρή αντιπαράθεση

Λίγη ώρα μετά την παραίτηση, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης, ζητώντας την παραίτηση άλλων «111 αρίστων» αλλά και του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια

«Η ντροπή του κ. Μητσοτάκη δεν ξεπλένεται με την παραίτηση του ηλικιωμένου πολιτευτή της ΝΔ, που διορίστηκε διοικητής του νοσοκομείου Καρδίτσας, με μόνο προσόν την κομματική του θέση και την υπόσχεση που παραδέχθηκε δημόσια ότι του είχε δώσει ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει: 

«Άλλωστε αυτό είναι μόνο ένα από τα 112 ρουσφέτια του σε κομματάρχες της ΝΔ. Ξέχασε ο κ. Μητσοτάκης τον διοικητή - κουμπάρο του βουλευτή του στην Καστοριά; Ξέχασε τους προέδρους των ΝΟΔΕ Πρέβεζας και Άρτας; Ξέχασε τη σύζυγο δημοσιογράφου που τον λιβανίζει εδώ και 4 χρόνια; 

Συνεπώς, μία παραίτηση αποτελεί σταγόνα στον ωκεανό της «αναξιοκρατίας» και του κράτους των «αρίστων» του ρουσφετιού που εγκαθιδρύει η ΝΔ. Με μία παραίτηση το μόνο που προσπαθεί είναι να ρίξει στάχτη στα μάτια όσων τον πίστεψαν για τη δήθεν αξιοκρατία και να τους αποπροσανατολίσει από το πλιάτσικο που έχει ξεκινήσει σε βάρος της δημόσιας Υγείας και των φορολογουμένων». 

Απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, η αξιωματική αντιπολίτευση ζητά άλλες 112 παραιτήσεις: «Αλήθεια οι υπόλοιποι 111 αποτυχημένοι πολιτευτές, κουμπάροι, σύζυγοι και συγγενείς, που το μόνο κοινό που έχουν εκτός από την κομματική ταυτότητα της ΝΔ, είναι πως είναι παντελώς άσχετοι με το χώρο της Υγείας, θα παραμείνουν στις θέσεις τους; 

Επειδή το ελληνικό Δημόσιο είναι πολύ μικρό ως φαίνεται για να χωρέσει τα ρουσφέτια του κ. Μητσοτάκη, το μόνο που έχει να κάνει, είναι να ζητήσει ακόμα 112 παραιτήσεις. Αυτές των 111 «αρίστων» που διόρισε και του Υπουργού των ρουσφετιών, κ. Βασίλη Κικίλια».

Η αντίδραση της ΝΔ

Έντονη ήταν η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία σε μια σκληρή ανακοίνωση κατηγορεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι διέλυσε τη Δημόσια Υγεία. «Ο ΣΥΡΙΖΑ που διόρισε ως διοικητές νοσοκομείων ανθρώπους με τέσσερα (4) πλαστά πτυχία, όπως στο Κρατικό Νίκαιας και ιδιοκτήτες βουλκανιζατέρ δίχως κανένα πτυχίο, όπως στο Νοσοκομείο Σαντορίνης και διέλυσε τη Δημόσια Υγεία δεν μπορεί να κουνάει το δάκτυλο στην κυβέρνηση», τονίζει η ΝΔ.

«Οι Έλληνες δεν έχουν μνήμη χρυσόψαρου και μπορούν να κρίνουν πώς στελεχώνει το κράτος η ΝΔ και τι έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ. Οι διοικητές που διορίστηκαν στα νοσοκομεία θα υπογράψουν συμβόλαια με ρήτρα αποδοτικότητας με ποιοτικούς και ποσοτικούς στόχους. Θα αξιολογούνται για το έργο τους κάθε 3 μήνες και από αυτό και μόνο θα κρίνονται. Όποιος κρίνεται ανεπαρκής θα απολύεται και μάλιστα δίχως καμία απολύτως αποζημίωση», συνεχίζει η Πειραιώς και σημειώνει: «Περιπτώσεις αστοχιών η δική μας κυβέρνηση δεν έχει κανένα πρόβλημα να διορθώσει όπως έκανε σήμερα. Η κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία θα αλλάξει. Οι αλλαγές που ξεκίνησαν από το Υπουργείο Υγείας θα προχωρήσουν και οι πολίτες βλέπουν ήδη την διαφορά».

Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ ωστόσο επανήλθαν στο θέμα του 80χρονου πρώην –πλέον- διοικητή του Νοσοκομείου Καρδίτσας. «Ο κ. Μητσοτάκης από τη μία τάζει διορισμούς σε νοσοκομεία και όταν βρίσκεται αντιμέτωπος με το σάλο από τα ρουσφέτια, σπεύδει να ζητήσει παραιτήσεις και να παριστάνει τον τιμητή της αξιοκρατίας είπε κομματική πηγή της Κουμουνδούρου» στο newpost σχολιάζοντας τις εξελίξεις με τον Κωνσταντίνο Πατέρα πρώην-πλέον- διοικητή στο Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας αλλά και τη συνάντηση που είχε ο κ. Μητσοτάκης με τον παραιτηθέντα στο παρελθόν.

Και συνέχισε: «Μήπως στη συνάντηση που είχε ο κ. Μητσοτάκης με τον παραιτηθέντα κ. Πατέρα του υποσχέθηκε τη θέση του διοικητή, όπως ο τελευταίος έχει παραδεχθεί δημοσίως; Και έσπευσαν να τον παραιτήσουν άρον άρον μετά το σάλο, μήπως και ξεχαστούν τα υπόλοιπα 111 ρουσφέτια κουμπάρων και αποτυχημένων πολιτευτών;»

Οι ίδιες πηγές παρέθεταν δημοσίευμα τοπικής ιστοσελίδας που κατέγραφε τη συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με τον κ. Πατέρα.