ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πανηγυρίζουν στην Κουμουνδούρου για την παραίτηση του Διαματάρη

του Αντώνη Αντζολέτου - Δημοσίευση 6 Δεκεμβρίου 2019, 07:00 / Ανανεώθηκε 6 Δεκεμβρίου 2019, 07:50
Πανηγυρίζουν στην Κουμουνδούρου για την παραίτηση του Διαματάρη
Facebook Twitter Whatsapp

Το μεγάλο κέρδος που πιστεύουν πως μπορούν να αποκομίσουν στον ΣΥΡΙΖΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

 

Έτριβαν τα χέρια τους στην Κουμουνδούρου όταν ανακοινώθηκε η παραίτηση του Αντώνη Διαματάρη με τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να μιλούν για προσωπική ήττα του Κυριάκου Μητσοτάκη. Θα μπορούσε, όπως τόνιζαν, το “φιάσκο” να είχε αποφευχθεί σε μεγάλο βαθμό αν ο πρωθυπουργός αποφάσιζε να αποπέμψει αμέσως τον εξωκοινοβουλευτικό υφυπουργό του, ωστόσο οδηγήθηκε σε αυτή την επιλογή μετά τις συνεχείς αποκαλύψεις. 

Σύμφωνα με όσα ήρθαν στο φως της δημοσιότητας ο πρώην υφυπουργός όχι μόνο δεν κατείχε μεταπτυχιακό τίτλο από το Columbia, αλλά υπό αμφισβήτηση είναι και το πρώτο του πτυχίο. Το ρεπορτάζ και η έρευνα για το βιογραφικό του δεν σταμάτησε εδώ, καθώς σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών ο κ. Διαματάρης δεν είχε αναστείλει τις επαγγελματικές του δραστηριότητες και εμφανίζεται ως Chief Executive Officer στην εταιρεία National Herald INC, αλλά και στην εταιρία Diamataris Properties LTD, αντικείμενο της οποίας είναι οι κτηματομεσιτικές επιχειρήσεις. Καταχώριση που τον αφορά υπάρχει και στο ελληνικό ΓΕΜΗ, σε εταιρεία με την επωνυμία «Εθνικός Κήρυξ της Νέας Υόρκης Ελλάς, μονοπρόσωπη ΕΠΕ». Στις αρχές της εβδομάδας είχε γίνει γνωστό ότι ο  Αντώνης  Διαματάρης  είχε διορίσει συνεργάτη του  - σε θέση μετακλητού υπαλλήλου -  ένα πρώην μεγαλοστελέχος της ΕΑΒ που είχε σοβαρές εμπλοκές με τη Δικαιοσύνη

«Τι άλλο έπρεπε να αποκαλύψθεί για να αποφασίσει ο πρωθυπουργός να τον απομακρύνει από τη κυβέρνησή του;», ρωτούσαν συνεχώς τα τελευταία 24ωρα από την αξιωματική αντιπολίτευση που ένιωθαν χθες δικαιωμένοι από την επιμονή τους να ζητούν την απομάκρυνσή του.

Στον ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν πως η παραίτηση - αποπομπή δεν έγινε μόνο από τον αντίκτυπο που είχαν τα αποτελέσματα των δημοσιογραφικών ερευνών για τον Αντώνη Διαματάρη στην κοινή γνώμη, αλλά και από την γκρίνια στο εσωτερικό της ΝΔ. 

Ποιο είναι, όμως, το μεγάλο κέρδος που πιστεύουν πως μπορούν να αποκομίσουν στον ΣΥΡΙΖΑ από αυτή την ιστορία; Δεν είναι τυχαίο ότι τη συνδέουν με την υπόθεση του Κωνσταντίνου Πατέρα που είχε τοποθετηθεί Διοικητής στο Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας για τρεις ημέρες. Στο στρατόπεδο της Κουμουνδούρου θυμούνται πολύ καλά την επίθεση που είχαν δεχτεί για το «ηθικό πλεονέκτημα» της αριστεράς όταν ήταν στην κυβέρνηση και έτσι απαντούν σε όσα προεκλογικά έλεγε ο Κυριάκος Μητσοτάκης περί αξιοκρατίας και  αριστείας. “Η υπόθεση Διαματάρη και Πατέρα απέδειξε ότι για την ΝΔ τίποτα δεν έχει αλλάξει. Αυτοί που μας οδήγησαν στην κρίση συνεχίζουν να μας κυβερνούν και μάλιστα με την ίδια λογική”, τόνιζαν χαρακτηριστικά. 

Ο Δεκέμβριος, ωστόσο, είναι παραδοσιακά ο μήνας της οικονομίας εξαιτίας του προϋπολογισμού. Στην κοινοβουλευτική ομάδα προετοιμάζονται ήδη για τη μάχη της ολομέλειας και την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να συνεδριάσουν και πάλι οι “86” για τη στρατηγική που θα ακολουθήσουν. 

Η σύγκρουση για το κοινωνικό μέρισμα που ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών είναι σφοδρή και από τον ΣΥΡΙΖΑ τονίζουν πως “η κυβέρνηση μείωσε τον δημοσιονομικό χώρο κατευθύνοντας μάλιστα το μεγαλύτερο μέρος της μείωσης του ΕΝΦΙΑ σε ελαφρύνσεις για τις πολύ μεγάλες περιουσίες, και χρησιμοποίησε όλον τον υπόλοιπο  χώρο  του 2019 - που δημιουργήθηκε χάρη στον ΣΥΡΙΖΑ -  για να κλείσει τρύπες του προϋπολογισμού του επόμενου έτους κάνοντας λογιστικά τρικ, πανηγυρίζει γιατί διανέμει κοινωνικό μέρισμα σε 250.000 νοικοκυριά, με πολύ αυστηρά κριτήρια τα οποία αφήνουν προφανώς εκτός όχι μόνο τους συνταξιούχους αλλά και άλλες ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες”. 

Στην αξιωματική αντιπολίτευση έχουν σχηματίσει την εικόνα πως η μεσαία τάξη ήδη “βράζει”, αφού βλέπουν πως όσα τους είχε υποσχεθεί προεκλογικά δεν γίνονται πράξη.