ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Μητσοτάκη με τους επικεφαλής των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας – Τι θα ζητήσει

Δημοσίευση 6 Δεκεμβρίου 2019, 07:00 / Ανανεώθηκε 6 Δεκεμβρίου 2019, 07:21
Συνάντηση Μητσοτάκη με τους επικεφαλής των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας – Τι θα ζητήσει
Facebook Twitter Whatsapp

Περισσότερα data,  μικρότερο κόστος

Συνάντηση με τους εκπροσώπους κινητών εταιρειών έχει στις 10 το πρωί ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Μέγαρο Μαξίμου, με στόχο να καταφέρει την αύξηση της χρήσης των data τουλάχιστον κατά 50%, χωρίς να αυξηθεί το κόστος.

Ο πρωθυπουργός έχει προϊδεάσει τους υπεύθυνους των εταιρειών για τις προθέσεις του,  με το να τους ζητήσει να μειώσουν τις τιμές τους, ώστε να αυξηθούν οι επιδόσεις της Ελλάδας στους δείκτες ευρυζωνικότητας και ψηφιακής οικονομίας.

Η κυβέρνηση δεν θέλει να διαλύσει έναν κλάδο που το 2018 συνέβαλε στο 2,1% του ΑΕΠ, αλλά θέλει να βελτιώσει τον τιμοκατάλογο και την παροχή υπηρεσιών, καθώς υπάρχει περιθώριο βελτίωσης και αυτό φαίνεται από τα νούμερα άλλων ευρωπαϊκών χωρών.

Στο Μέγαρο Μαξίμου θεωρούν ότι θα καταφέρουν την αύξηση της χρήσης των data κατά τουλάχιστον 50%, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση, τόσο για τους πελάτες όσο και για τις εταιρείες. Οι εταιρείες αντιτίθενται βάζοντας μπροστά την υψηλή φορολόγηση και ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συζητήσει ώστε να βρεθεί λύση για να μην ζημιωθούν οι εταιρείες, κατεβάζοντας το κόστος στους πολίτες.