ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωρικάκος για ψήφο αποδήμων : «Απαιτείται μήνυμα ενότητας, η πατρίδα απειλείται» - Θα μπορούν να ψηφίσουν πάνω από 340.000

του Παναγιώτη Τζαννετάτου - Δημοσίευση 6 Δεκεμβρίου 2019, 12:00 / Ανανεώθηκε 6 Δεκεμβρίου 2019, 12:06
Θεοδωρικάκος για ψήφο αποδήμων : «Απαιτείται μήνυμα ενότητας, η πατρίδα απειλείται» - Θα μπορούν να ψηφίσουν πάνω από 340.000
Facebook Twitter Whatsapp

«Αν η ΝΔ διέθετε 200 βουλευτές τότε το νομοσχέδιο θα προέβλεπε ότι θα μπορούν να ψηφίσουν όλοι οι απόδημοι», επανέλαβε ο υπουργός Εσωτερικών.

Έναν αριθμό που δυνητικά ξεπερνά κατά πολύ τις 340.000 προσδιόρισε στην Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος τους εκλογείς που θα έχουν τη δυνατότητα να ψηφίσουν στις επόμενες εκλογές μετά την ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου.

Μιλώντας στις συναρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές, ο κ. Θεοδωρικάκος είπε πως οι Έλληνες του εξωτερικού που διαθέτουν ΑΦΜ αγγίζουν τις 407.000, εκ των οποίων όμως μόνο 340.000 έχουν ενεργή φορολογική δήλωση.

Ωστόσο, όπως εξήγησε στους ως άνω αριθμούς δεν συνυπολογίζονται όσοι έχουν φύγει από τη χώρα προκειμένου να σπουδάσουν στο εξωτερικό και δεν διαθέτουν ΑΦΜΑ, γεγονός που αυξάνει περεταίρω τον αριθμό των εκλογέων.

«Αν η ΝΔ διέθετε 200 βουλευτές τότε το νομοσχέδιο θα προέβλεπε ότι θα μπορούν να ψηφίσουν όλοι οι απόδημοι», επανέλαβε ο υπουργός Εσωτερικών και σημείωσε με νόημα- απευθυνόμενος και στις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις: «ελπίζω και πιστεύω ότι παρόλες τις δυσκολίες την επόμενη Τετάρτη θα έχουμε την ευκαιρία να προχωρήσουμε σε μια πράξη ενότητας. Απαιτείται μήνυμα ενότητας γιατί η πατρίδα μας απειλείται από σοβαρότατους κινδύνους και πρέπει να είμαστε ενωμένοι».