ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης για φορολογικό νομοσχέδιο: «Φρένο» στις επιβαρύνσεις, «γκάζι» στην ανάπτυξη - «Πυρά» στον ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσίευση 6 Δεκεμβρίου 2019, 14:00 / Ανανεώθηκε 6 Δεκεμβρίου 2019, 15:18
Μητσοτάκης για φορολογικό νομοσχέδιο: «Φρένο» στις επιβαρύνσεις, «γκάζι» στην ανάπτυξη - «Πυρά» στον ΣΥΡΙΖΑ
Facebook Twitter Whatsapp

«Προστατεύει και απελευθερώνει τους φορολογούμενους για να δράσουν παραγωγικά» τόνισε ο πρωθυπουργός.

 

Ως ένα νομοσχέδιο που βάζει «φρένο» στις επιβαρύνσεις και «γκάζι» στην ανάπτυξη χαρακτήρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης το φορολογικό νομοσχέδιο που ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή.

Όπως είπε ο πρωθυπουργός στην ομιλία του, το νομοσχέδιο αυτό «προστατεύει και απελευθερώνει τους φορολογούμενους για να δράσουν παραγωγικά».

Παράλληλα, εξαπέλυσε «πυρά» στον ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι «αυτό που κάνατε λίγες ημέρες πριν τις εκλογές με την διανομή υπερπλεονάσματος ήταν ένα είδος πολιτικής υπεξαίρεσης», ενώ υπογράμμισε ότι «παρά το κενό που μας αφήσατε εμείς βρήκαμε το δημοσιονομικό περιθώριο για να στηρίξουμε την μεσαία τάξη, τα ελληνικά νοικοκυριά και την επιχειρηματικότητα».

«Επιλέγουμε τον δύσκολο δρόμο επενδύοντας στο μέλλον» πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε:

«Η χώρα έχει ήδη αποκτήσει μια άλλη εικόνα στο εξωτερικό. Ισως ενοχλείται ο ΣΥΡΙΖΑ από τα χαμηλότερα επιτόκια. Σήμερα δανειζόμαστε με αρνητικά επιτόκια. Η συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας όμως χαίρεται με αυτές τις εξελίξεις. Που μπήκε οριστικό τέλος στα capital control».

Μιλώντας για τις διατάξεις του νομοσχεδίου είπε ότι «αποτελεί και μια άλλη όψη της Ελλάδας, των επενδύσεων. Δεν θα πάψω να το λέω ότι η δίκαιη κατανομή πλούτου προϋποθέτει πρώτα από όλα την δημιουργία πλούτου. Χρειαζόμαστε περισσότερες επενδύσεις και δουλειές. Η ανάπτυξη αποτελεί κοινωνική επιλογή. Το νομοσχέδιο σηματοδοτεί την συνέπεια στην πράξη της κυβέρνησης. Είναι η υπογραφή μας κάτω από την συμφωνία αλήθειας για την οποία μίλησα για πρώτη φορά πριν 3 χρόνια. Αποτελεί την αλήθεια όλων όσων έλεγε το προεκλοιγικό μας πρόγραμμα όσων είπα στην τελευταία ΔΕΘ. Το είπαμε, το κάναμε και έτσι θα συνεχίσουμε».

Επίσης τόνισε πως: «Αναστέλλεται για τρία χρόνια και η καταβολή φόρου υπεραξίας στην μεταβίβαση ακινήτων»