ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προανακριτική για Novartis - Σήμερα η κατάθεση του αντιεισαγγελέα Αγγελή

Δημοσίευση 10 Δεκεμβρίου 2019, 07:00 / Ανανεώθηκε 10 Δεκεμβρίου 2019, 07:18
Προανακριτική για Novartis - Σήμερα η κατάθεση του αντιεισαγγελέα Αγγελή
Facebook Twitter Whatsapp

Είχε καταγγείλει παρεμβάσεις από τον «Ρασπούτιν»

Το κατώφλι της προανακριτικής επιτροπής που διερευνά τυχόν ποινικές ευθύνες του τέως αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στην υπόθεση Novartis αναμένεται να περάσει σήμερα το μεσημέρι ο ο Αντιεισαγγελέας Ιωάννης Αγγελής.

Ο κ. Αγγελής, που παραιτήθηκε από εποπτεύων στην Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς τον Ιανουάριο του 2019, έχει καταγγείλει παρεμβάσεις του «Ρασπούτιν» φωτογραφίζοντας τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο για βιασύνη στην απαγγελία κατηγοριών σε πολιτικά πρόσωπα.

Μάλιστα, είχε αναφέρει ότι τα στοιχεία που ήθελαν να δώσουν Αμερικανοί, κατά συγκεκριμένου πολιτικού προσώπου στη Βιέννη, έπρεπε να δοθούν μόνο μέσω δικαστικής συνδρομής, ενώ είχε αναφέρει ότι στην Βιέννη κατάλαβε πως η δίωξη ήταν στοχοποιημένη και προαποφασισμένη στα πρόσωπα των κ.κ. Αν. Λοβέρδου, Μ. Σαλμά και Αδ. Γεωργιάδη.

Οι ενστάσεις Αγγελή

Επίσης, έχει διατυπώσει κρίσεις και για την ποιότητα των στοιχείων που είχαν συλλεγεί από την Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς, για τον τρόπο λήψης καταθέσεων από τους προστατευόμενους μάρτυρες και για σφάλματα ανακριτικής τακτικής.

Μάλιστα, στην κατάθεσή του η οποία είχε έρθει στη Βουλή πριν λίγες εβδομάδες και έχει ενταχθεί στο υλικό της ανακριτικής, ο κ. Αγγελής μεταξύ των άλλων είχε αναφέρει ότι οι πληροφορίες αυτές αναφέρουν ότι μεταξύ των επίμαχων αποσπασμάτων της κατάθεσης είναι και τα εξής αποσπάσματα:

Η κυρία Δημητρίου γνώριζε ποιος είναι ο "Ρασπούτιν" και του είχε γνωστοποιήσει το όνομά του.

Ακόμα ότι η κ. Τουλουπάκη ήθελε fast track διώξεις, χωρίς την τήρηση δικονομικών κανόνων.

Ότι επίσης στην εισαγγελία πρωτοδικών, ο "Ρασπούτιν" είχε την δική του ομάδα και ότι ο ήταν μέλος της προηγούμενης κυβέρνησης και είχε την δυνατότητα να διορίζει παιδιά και νύφες ατόμων που βρίσκονται στις ανώτερες βαθμίδες της Δικαιοσύνης και ενδεχομένως ατόμων της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου.