ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα πρόκληση Ερντογάν στην τουρκική τηλεόραση: Έδειξε χάρτες και προανήγγειλε γεωτρήσεις ανοιχτά της Κρήτης (Βίντεο)

Δημοσίευση 10 Δεκεμβρίου 2019, 10:00 / Ανανεώθηκε 10 Δεκεμβρίου 2019, 10:01
Facebook Twitter Whatsapp

Κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής του συνέντευξης στο κρατικό κανάλι TRT ο Τούρκος πρόεδρος παρουσίασε τα σχέδια του για την Ανατολική Μεσόγειο

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Επιμένοντας στις συνεχείς προκλήσεις, ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν έφτασε στο σημείο μέχρι και να... στήσει τηλεοπτικό σόου, δείχνοντας on air τους χάρτες με τα σχέδια και τις επιδιώξεις του στην Ανατολική Μεσόγειο.

Σε ένα σκηνικό που το έστησε πιθανότατα ο ίδιος, κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στο κρατικό κανάλι TRT, ο Ερντογάν καθισμένος στην αυτοκρατορική του πολυθρόνα έδειξε τις άγριες διαθέσεις του, προαναγγέλοντας μάλιστα γεωτρήσεις στα ανοιχτά της Κρήτης.

«Αυτός ο χάρτης δείχνει πολύ καθαρά, πολλά πράγματα. Εδώ γράφεται η ιστορία. Εντός και εκτός υπάρχουν κάποιοι που ανησυχούν, να το πούμε κι αυτό. Τώρα, κοιτάξτε. Εδώ είναι η Κρήτη… Και τα σύνορά μας (εδώ επειδή είναι κόκκινο δεν φαίνεται καθαρά), εδώ, όπως βλέπετε, υπάρχει ένα μπλοκ και αυτό το μπλοκ είναι το σημείο, όπου ενωνόμαστε με τη Λιβύη.

Μέχρι εδώ (σ.σ. ανοιχτά της Κρήτης), ως Τουρκία θα κάνουμε άνετα τις γεωτρήσεις μας. Νότια θα κάνει και η Λιβύη τις δικές της γεωτρήσεις. Εκτός αυτού, κοιτάξτε. Τα σημεία H-G-F-E-D-C-B-A, η γραμμή που βλέπετε είναι τα όρια. Πριν δεν υπήρχαν δικά μας όρια. Αλλά τώρα όλη αυτή η υφαλοκρηπίδα πάνω από αυτή τη γραμμή ανήκει στην Τουρκία», είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερνογάν στο τουρκικό κανάλι.

Και συνεχίζοντας τις προκλήσεις ανέφερε: «Τα χέρια της Ελλάδας δέθηκαν από τη συμφωνία με τη Λιβύη κι αυτό την τρέλανε, καθώς δεν υπάρχει κανένα κενό που να επιτρέπει στην Ελλάδα να αντιδράσει».

Αναφορικά με την απέλαση του πρέσβη της Λιβύης, χαρακτήρισε για άλλη μια φορά «σκάνδαλο» την απόφαση και εξαπέλυσε νέες βολές κατά της Ελλάδας, λέγοντας ότι θα πληρώσει διεθνές τίμημα για αυτά τα λάθος βήματα που κάνει.