current views are: 8

10 Ιανουαρίου 2020
Δημοσίευση16:07

Ανασκευάζει ο Βελόπουλος μετά τις δηλώσεις του για τον ΠτΔ: Δική μου αίσθηση ότι θα είναι πρόσωπο – έκπληξη

Τι ανέφερε στη δήλωσή του ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης

Δημοσίευση 16:07’

Τι ανέφερε στη δήλωσή του ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης

Αίσθηση προκάλεσε η δήλωση που έκανε μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος.

Αναφερόμενος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, επεσήμανε: «Αν δεν μου πει όνομα δεν μπορώ να τοποθετηθώ, μου είπε ότι σκέφτεται όνομα που θα προκαλέσει έκπληξη».

Άμεση ήταν η αντίδραση από το Μέγαρο Μαξίμου, καθώς πηγές από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού διέψευδαν τα περί «προσώπου – έκπληξης», τονίζοντας πως δεν είπε κάτι σχετικό πρωθυπουργός μέσα στη συνάντηση.

Μάλιστα για αρκετά λεπτά της ώρας επικράτησε σύγχυση, καθώς οι δημοσιογράφοι προσπαθούσαν να διαπιστώσουν τι ακριβώς συνέβη πίσω από τις κλειστές πόρτες του γραφείου του πρωθυπουργού στη Βουλή. Τελικά, η λύση ήρθε από τον ίδιο τον κ. Βελόπουλο (μετά από σχετική επικοινωνία και με το επιτελείο του πρωθυπουργού) ο οποίος διευκρίνισε πως ήταν δική του η αίσθηση πως ο κ. Μητσοτάκης θα προτείνει πρόσωπο για την Προεδρία της Δημοκρατίας που θα προκαλέσει έκπληξη και όχι φράση του ίδιου του πρωθυπουργού.

Κατά τα άλλα, ο κ. Βελόπουλος στη δήλωσή του τόνισε για τον εκλογικό νόμο, ότι τον έλαβε από τον πρωθυπουργό και θα τον διαβάσει και θα τοποθετηθεί.

«Λέμε όχι στη Χάγη εμείς, μου το έθιξε στη συνάντηση. Αλλά του είπα ότι δεν είναι απλό πήγαμε άλλη μια φορά στις ΗΠΑ και χάσαμε. Έχουμε ενστάσεις στα εθνικά ότι θα είναι δεδομένη η Ελλάδα», ανέφερε για τα εθνικά θέματα και συνέχισε: «Τώρα χρειαζόμαστε φτηνά και καλά όπλα!».

Τι είπε στη δήλωσή του στη Βουλή

Στην δήλωσή του on camera από το γραφείο του στη Βουλή, ο κ. Βελόπολος τόνισε πως «για μας ούτε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι μείζον θέμα, ούτε ο εκλογικός νόμος. Αυτά είναι μικρά θέματα, τα οποία βρίσκονται στο προσκήνιο για ένα και μόνο λόγο».

«Για να υπάρχει η μικροπολιτική αντιπαλότητα των κομμάτων και να λέμε ότι υπάρχουν ή ότι δεν υπάρχουν. Για την Ελληνική Λύση, σημαντικά είναι τα εθνικά θέματα. Είναι η οικονομία η ανεργία, το λαθρομεταναστευτικό. Η οικονομία δείχνει επιβράδυνση, το χειρότερο δε είναι ότι η ανεργία είναι πολύ υψηλή. Η φτώχια και οι συντάξεις, είναι το μείζον θέμα για την Ελληνική Λύση».

 «Παρακαλούμε το πολιτικό σύστημα να μην κονταροχτυπιέται για τον εκλογικό νόμο ή δήθεν για άλλα ήσσονος σημασίας ζητήματα. Δεν παράγει πλούτο η Ελλάδα. Οι συνταξιούχοι αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης και οι μισθωτοί πληρώνονται με χαμηλούς μισθούς. Αυτά πρέπει να κοιτάξουμε και κυρίως, τα εθνικά μας θέματα. Γιατί τώρα που μιλάμε, η Μεσόγειος φλέγεται και εμείς ασχολούμαστε με τα δικά μας εσωτερικά ζητήματα. Η Τουρκία προκαλεί. Το σκοπιανό, ακόμη και σήμερα, αιμορραγεί την Ελλάδα.

Μιλήσαμε στον πρωθυπουργό για την διπλωματία των εξοπλισμών. Του είπαμε δηλαδή, το ερώτημα που τίθεται. Τι κερδίζει η Ελλάδα. Ο πρωθυπουργός θεωρεί ότι αγοράζοντας όπλα από τις Ηνωμένες Πολιτείες, θα μπορέσει να κάνει τη δουλειά του καλύτερα. Εμείς ουσιαστικά, ακόμη και σήμερα, αναμένουμε από τους Αμερικανούς κάτι που δεν μας έχουν δώσει ποτέ. Βοήθεια. Η μονοπωλιακή σχέση με τις ΗΠΑ οδηγεί σε αδιέξοδα. Καταθέσαμε στον πρωθυπουργό και τις ενστάσεις μας για την Χάγη, γιατί πήγαμε και το 1976 και δυστυχώς, χάσαμε. Ούτε η Χάγη είναι λύση στο πρόβλημα της χώρας. Είναι μερικά ζητήματα που πρέπει να τα καταλάβουμε. Είμαστε μόνοι μας. Πρέπει να είμαστε ισχυροί και να είμαστε έτοιμοι για όλα. Πρέπει να καθορίσουμε ΑΟΖ. Ενημέρωσα τον πρωθυπουργό και του έδωσα πρόταση της Ελληνικής Λύσης, για να καθορίσουμε την ΑΟΖ», τόνισε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης και κατέληξε:

«Περιμένουμε από την κυβέρνηση να δούμε τι θα κάνει με την ΑΟΖ. Αυτή είναι με βάση το διεθνές δίκαιο, η άμυνα της χώρας.  Ο κόσμος είναι πολυπολικός και πρέπει να ανοίξουμε σχέσεις και με άλλες χώρες. Υπάρχει η Κίνα, υπάρχει η Ρωσία, υπάρχει η Γερμανία για μερικούς και η Ινδία που είναι αναδυόμενη δύναμη. Η Ελλάδα δεν πρέπει να είναι δεδομένη για κανέναν. Ο Πρόεδρος Τραμπ δεν σέβεται το διεθνές δίκαιο, είδατε τι έκανε στο Ιράκ. Καλό είναι το διεθνές δίκαιο που επικαλείται και η Ελλάδα, αλλά πάντοτε, δυστυχώς, ο ισχυρός επιβάλλεται. Ζητήσαμε για ακόμη μια φορά συνάντηση πολιτικών αρχηγών. Είμαστε οι πρώτοι που το προτείναμε και μας ακολούθησε η κ. Γεννηματά και ο κ. Τσίπρας. Επιμένουμε σε αυτή για να δούμε ποιες είναι οι κόκκινες γραμμές. Χρειάζεται εθνική επαγρύπνηση, ομοψυχία, ένωση των Ελλήνων. Για μας η μικροπολιτική και ο μικροκομματισμός είναι πολύ μακριά. Για μας είναι πρώτα η Ελλάδα και να είμαστε έτοιμοι, να αν αντιμετωπίσουμε τα πάντα, ακόμη και το χειρότερο κακό που μπορεί να έρθει κάποια στιγμή».

 

σχετικα αρθρα