ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αναλυτική συζήτηση στη Βουλή για την ελληνοαμερικανική συμφωνία για τις βάσεις ζητά το ΚΚΕ από τον Τασούλα

του Παναγιώτη Τζαννετάτου - Δημοσίευση 16 Ιανουαρίου 2020, 13:00 / Ανανεώθηκε 24 Ιανουαρίου 2020, 14:55
Αναλυτική συζήτηση στη Βουλή για την ελληνοαμερικανική συμφωνία για τις βάσεις ζητά το ΚΚΕ από τον Τασούλα
Facebook Twitter Whatsapp

Επιστολή του Θ. Παφίλη στον Πρόεδρο της Βουλής Κ. Τασούλα 

Να συζητηθεί και να ψηφιστεί με την κανονική διαδικασία και όχι αυτή που προβλέπεται για τις διεθνείς κυρώσεις, ζητά με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα, το Κομμουνιστικό κόμμα.

«Το ΚΚΕ έχει καταγγείλει την απαράδεκτη Ελληνοαμερικανική συμφωνία που επεκτείνει τις στρατιωτικές βάσεις στη χώρα μας όπως στη Σούδα, Λάρισα, Στεφανοβίκειο, Αλεξανδρούπολη και ταυτόχρονα παρέχει νέες στρατιωτικές διευκολύνσεις. Είναι μια συμφωνία που εμπλέκει τη χώρα μας ακόμα βαθύτερα στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς μετατρέποντας την σε πολεμικό ορμητήριο των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ. Και για τους λόγους αυτούς έχει ζητήσει την απόσυρση της συμφωνίας αυτής και την ακύρωσή της», αναφέρει χαρακτηριστικά στην επιστολή του ο Θ. Παφίλης και υπογραμμίζει:

«Στην περίπτωση που η κυβέρνηση επιμείνει στην επικύρωση αυτής της συμφωνίας από τη Βουλή είναι προφανές ότι η συζήτηση δεν μπορεί να διεξαχθεί με τις συνοπτικές και ασφυκτικές διαδικασίες του άρθρου 108 του Κανονισμού της Βουλής για την κύρωση διεθνών συμβάσεων. Η ΚΟ του ΚΚΕ ζητά η συζήτηση στη Βουλή να γίνει με την κανονική διαδικασία που προβλέπεται για τη συζήτηση και ψήφιση των νομοσχεδίων δεδομένου ότι εκτός των άλλων, η σύμβαση αυτή αφορά το άρθρο 27 του Συντάγματος που αφορά κυριαρχικά δικαιώματα».

Δείτε την επιστολή: