ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ζαχαριάδης κατά ΝΔ για προσφυγικό στο «Ραντάρ»: «Είναι μαθητευόμενοι μάγοι» - Πώς σχολίασε τη δημοσκόπηση

Δημοσίευση 21 Ιανουαρίου 2020, 09:00 / Ανανεώθηκε 24 Ιανουαρίου 2020, 12:25
Ζαχαριάδης κατά ΝΔ για προσφυγικό στο «Ραντάρ»: «Είναι μαθητευόμενοι μάγοι» - Πώς σχολίασε τη δημοσκόπηση
Facebook Twitter Whatsapp

«Χρειάζεται χρόνος για να αποτυπωθούν οι νέες κοινωνικές δυναμικές»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Επηρεασμένος από τις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν προ έξι μηνών παραμένει ο κόσμος, σύμφωνα με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστα Ζαχαριάδη, ο οποίος σχολίασε με καυστικό τρόπο την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση για το προσφυγικό/μεταναστευτικό.

Για τη δημοσκόπηση που δείχνουν τον ΣΥΡΙΖΑ 13 μονάδες κάτω από τη ΝΔ στην πρόθεση ψήφου του κόσμου, ο κ. Ζαχαριάδης τόνισε στον Alpha 98,9 και το «Ραντάρ», με τους Τάκη Χατζή και Δήμο Βερύκιο: «Κατά τη γνώμη μου είναι σαφώς επηρεασμένη από το κλίμα το οποίο υπήρχε στις εκλογές. Δεν έχουν αρχίσει ακόμα να δουλεύουν νέες κοινωνικές δυναμικές, οι οποίες είναι υπαρκτές, αλλά δεν αποτυπώνονται ακόμα και χρειάζεται ένα χρονικό διάστημα να αποτυπωθούν, καθώς τουλάχιστον στην κοινή γνώμη, δεν ισχύει βεβαίως το ίδιο για τμήμα των media και του πολιτικού προσωπικού, δεν υπάρχει μπροστά μας ένα ενδεχόμενο εκλογών. Θεωρώ ότι αν άλλαζα οι παράμετροι ή αν αλλάξει το κλίμα μπορεί να δούμε διαφορετικές αποτυπώσεις. Στις 7 Ιουλίου είχαμε ένα καθαρό αποτέλεσμα, αυτό δεν το αμφισβητεί κανένας και δεν μπορεί να ανατραπεί σε έξι μήνες».

Για την επιλογή της κ. Σακκεραλοπούλου για τη θέση του ΠτΔ: «Την ευθύνη για τις πολιτικές αποφάσεις στη χώρα και τις καλές και τις κακές, δεν τις έχουν οι δικαστές. Οι πολιτικοί κυβερνούν. Αυτοί λοιπόν οι οποίοι έριξαν τη χώρα στα βράχια είναι οι πολιτικοί. Δεν είναι άδικο να λες ότι φταίει η κ. Σακκελαροπούλου, αντί να καταγγέλλεις την κυβέρνηση ΝΔ – Βενιζέλου;»

Για τον Προκόπη Παυλόπουλο: «Ήταν ένας άριστος ΠτΔ. Είναι ο πρώτος ΠτΔ που ενώ όλοι λέμε τι καλός, μέχρι και ο κ. Μητσοτάκης που δεν τον ψήφισε, δεν τον πρότεινε. Αυτό που ήθελα να πω είναι ότι ο κ. Τσίπρας απέδειξε ότι δεν είναι ως ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι κομπλεξικός. Δεν λέει όχι για να πει όχι».

Για την πρώτη κατοικία και το ότι επί ΣΥΡΙΖΑ είχε παρθεί η παράταση: «Έτσι είναι όλοι οι προστατευτική νόμοι σε όλο τον κόσμο. Τα προστατευτικά πλαίσια σε όλο τον κόσμο λειτουργούν ως εξής: Νομοθετούνται, λήγουν και έρχεται στη θέση τους ένα νέο. Αντί να έχουμε μια επέκταση του νόμου Σταθάκη ή μία παράτασή του, ή μια αναπροσαρμογή του, δεν έχουμε τίποτα. Η Ελλάδα με τόσο μεγάλο ύψος κόκκινων δανείων και τόσο φθηνό δανεισμό για την ίδια τη χώρα μπορεί και πρέπει να έχει λελογισμένη προστασία της πρώτης κατοικίας».

Για το μεταναστευτικό/ προσφυγικό: «Τα πήγανε μέσα σε έξι μήνες χάλια. Είναι μαθητευόμενοι μάγοι σε ένα δύσκολο θέμα. Δεν είναι μόνο θέμα δομής είναι και πολιτικής και όσο επιμένουν στην ίδια πολιτική το πρόβλημα θα χειροτερεύει. Έκαναν δύο λάθη και διόρθωσαν το ένα. Διόρθωσαν το λάθος με την κατάργηση του υπουργείου, αλλά σκλήρυναν την πολιτική τους στο μεταναστευτικό/προσφυγικό. Πρέπει να πιέσουν σε διπλωματικό επίπεδο την ΕΕ και την Τουρκία ώστε να λειτουργήσει η συμφωνία και πρέπει να υπάρξει μετεγκατάσταση πληθυσμών στο εσωτερικό της χώρας».