ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κικίλιας για κοροναϊό: Ψυχραιμία, δεν είναι ώρα για πανικό

Δημοσίευση 23 Ιανουαρίου 2020, 19:00 / Ανανεώθηκε 23 Ιανουαρίου 2020, 19:18
Κικίλιας για κοροναϊό: Ψυχραιμία, δεν είναι ώρα για πανικό
Facebook Twitter Whatsapp

Συνάντηση με την Ευρωπαία επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων

Δεν είναι ώρα για πανικό και άγχος αναφορικά με τον κοροναϊό (2019-nCoV) ήταν το κεντρικό μήνυμα που εκπέμφθηκε από τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, και την επίτροπο Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων της Ευρωπαϊκής Ένωσης Στέλλα Κυριακίδου, κατά τη συνάντηση τους, σήμερα το απόγευμα.

«Τις αποφάσεις και τις οδηγίες τού ΠΟΥ θα ακολουθήσουμε. Με ψυχραιμία, με σύνεση και με ένα σχέδιο τέτοιο το οποίο έχει εφαρμοστεί και στο παρελθόν και θα εφαρμοστεί και τώρα», σημείωσε ο κ. Κικίλιας, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Επειδή ακούω και βλέπω ότι μιλούν πολλοί, καλό είναι γι’ αυτά τα θέματα να μιλούν οι ειδικοί επιστήμονες- αυτοί που έχουν την επιστημονική επάρκεια να συμβουλεύσουν τους Έλληνες. Έχουμε εξαιρετικούς επιστήμονες στη χώρα οι οποίοι μέχρι τώρα έχουν τοποθετηθεί πολύ σωστά για το θέμα» ανέφερε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με την Ευρωπαία Επίτροπο, Στέλλα Κυριακίδου.

«Δεν είναι η ώρα να δημιουργούμε πανικό και άγχος, περιμένουμε τα αποτελέσματα τής συνεδρίασης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας κι αν χρειαστεί θα ενημερώσουμε», ανέφερε από τη μεριά της η Ευρωπαία επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων, Στέλλα Κυριακίδου.