ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ: Πρωταγωνιστής του παρακράτους στη Δικαιοσύνη ο Παπαγγελόπουλος και ενορχηστρωτής ο ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσίευση 28 Ιανουαρίου 2020, 19:00 / Ανανεώθηκε 28 Ιανουαρίου 2020, 19:31
ΝΔ: Πρωταγωνιστής του παρακράτους στη Δικαιοσύνη ο Παπαγγελόπουλος και ενορχηστρωτής ο ΣΥΡΙΖΑ
Facebook Twitter Whatsapp

Η ανακοίνωση της ΝΔ με αφορμή την κατάθεση Αθανασίου στην Προανακριτική

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η αντιμετώπιση του παρακράτους στη Δικαιοσύνη δεν είναι κομματική υπόθεση αλλά ζήτημα δημοκρατίας, επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, με αφορμή την κατάθεση του εισαγγελέα Αθανασίου στην Προανακριτική και τις καταγγελίες που διατύπωσε σε βάρος του Δ. Παπαγγελόπουλου.

Χαρακτηριστικά αναφέρεται:

«Ένας ακόμα κορυφαίος εισαγγελικός λειτουργός, ο τέως Οικονομικός Εισαγγελέας Παναγιώτης Αθανασίου, έρχεται να προστεθεί σε εκείνους που κατήγγειλαν τον πρώην αναπληρωτή Υπουργό Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαγγελόπουλο για σκοτεινές μεθοδεύσεις κατά πολιτικών αντιπάλων της τότε κυβέρνησης αλλά κι επιχειρηματιών και δημοσιογράφων. "Την εξουσία που έχω σήμερα με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν την είχα ποτέ στη ζωή μου" δήλωνε σύμφωνα με τον κ. Αθανασίου, ο Δ. Παπαγγελόπουλος. Οι σοκαριστικές λεπτομέρειες που κατέθεσε ο κ. Αθανασίου (μετά τις καταθέσεις Ράικου και Αγγελή) παραπέμπουν στη λειτουργία ενός παρακράτους στο εσωτερικό της Δικαιοσύνης που θυμίζει σκοτεινά καθεστώτα κι όχι ευρωπαϊκό κράτος δικαίου. Ενός παρακράτους που φέρονται ως πρωταγωνιστής ο κ. Παπαγγελόπουλος και ενορχηστρωτής ο ΣΥΡΙΖΑ. Η αντιμετώπιση αυτού του παρακράτους δεν είναι κομματική υπόθεση. Είναι ζήτημα δημοκρατίας».

Από την πλευρά του ο κ. Παπαγγελόπουλος εξαπέλυσε βολές κατά του κ. Αθανασίου, προαναγγέλλοντας ότι θα προσφύγει στη δικαιοσύνη, όπου «θα αποκαλύψει τα κατά παραγγελία ψέματά του».