ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαίνεται ο «πόλεμος χαρακωμάτων» στον ΣΥΡΙΖΑ: 21 βουλευτές «τα βάζουν» με τους «53+» - Το παρασκήνιο της επιστολής

του Νίκου Παναγιωτόπουλου - Δημοσίευση 5 Φεβρουαρίου 2020, 11:00 / Ανανεώθηκε 11 Φεβρουαρίου 2020, 16:48
Μαίνεται ο «πόλεμος χαρακωμάτων» στον ΣΥΡΙΖΑ: 21 βουλευτές «τα βάζουν» με τους «53+» - Το παρασκήνιο της επιστολής
Facebook Twitter Whatsapp

Επιστολή 21 βουλευτών λίγα μόλις 24ωρα πριν από την Κεντρική Επιτροπή του κόμματος

Καλά κρατεί ο «πόλεμος» προεδρικών και «53+» στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς κλιμακώνονται οι εσωκομματικές μάχες εν όψει του συνεδρίου του κόμματος που θα διεξαχθεί τον Μάιο και της επιχειρούμενης διεύρυνσης που θέλει ο Αλέξης Τσίπρας.

Σε μια τελευταία κίνηση, 21 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ απέστειλαν επιστολή προς τη Γραμματεία Οργανωτικού και τα μέλη του Διευρυμένου Οργανωτικού Γραφείου. Σε αυτή, ζητούν να τους κοινοποιηθούν όλες οι εκδηλώσεις που έχουν γίνει από τον περασμένο Ιούλιο ως σήμερα, αλλά και όσες έχουν προγραμματιστεί για το μέλλον είτε τοπικές, είτε θεματικές, είτε γενικές συνελεύσεις.

Οι βουλευτές ζητούν αναλυτική καταγραφή των εκδηλώσεων, περιλαμβάνοντας την ημερομηνία, τον τόπο, τον φορέα της διοργάνωσης, το θέμα και τα ονόματα των ομιλητών.

Σύμφωνα με τους βουλευτές, με ευθύνη του κόμματος, το οργανωτικό του οποίου έχει και τον τελευταίο λόγο, στις συγκεντρώσεις που διεξάγονται σε όλη τη χώρα ανά νομό, αντί να μετέχουν ως ομιλητές ένα στέλεχος προερχόμενο από τον ΣΥΡΙΖΑ και ένα από την «Προοδευτική Συμμαχία» καλούνται τις περισσότερες φορές τα ίδια στελέχη, τα οποία, όπως επισημαίνουν προέρχονται από τους «53+».

Σημειώνεται πως η επιστολή έρχεται λίγα μόλις 24ωρα πριν από τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, που θα συνεδριάσει μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Το παρασκήνιο της επιστολής

Η κίνηση αυτή προκληθήκε, σύμφωνα με καλά γνωρίζοντες, από μία εγκύκλιο που έστειλε το οργανωτικό του κόμματος, στην οποία «απαγορευόταν» οποιαδήποτε εκδήλωση που θα οργάνωναν βουλευτές με τις κομματικές οργανώσεις.

Η εγκύκλιος αυτή ήταν με τη σειρά της η απάντηση των «53+», που από ότι φαίνεται ελέγχουν την κομματική γραφειοκρατία, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Μοσχάτο με τους βουλευτές και πρώην υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Παππά και Παύλο Πολάκη