current views are: 12

20 Φεβρουαρίου 2020
Δημοσίευση08:52

Γεωργιάδης στο «Εκτός Γραμμής» για «Αυγή»: Κιτρινίζει στον τίτλο – Θυμήθηκε κατάθεση πριν 1,5 χρόνο τώρα που μπήκε στο κάδρο ο Τσίπρας (βίντεο)

«Το ερώτημα είναι γιατί η εφημερίδα θυμήθηκε με ταχύτητα ραν ταν πλαν μετά από 1,5 χρόνο μία κατάθεση που είχε δοθεί στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής και που τότε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν της έδωσε καμία σημασία καθώς όπως θυμάστε δεν τόλμησαν να φέρουν ούτε το πόρισμα αυτής της επιτροπής στην Ολομέλεια».

Δημοσίευση 08:52’

«Το ερώτημα είναι γιατί η εφημερίδα θυμήθηκε με ταχύτητα ραν ταν πλαν μετά από 1,5 χρόνο μία κατάθεση που είχε δοθεί στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής και που τότε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν της έδωσε καμία σημασία καθώς όπως θυμάστε δεν τόλμησαν να φέρουν ούτε το πόρισμα αυτής της επιτροπής στην Ολομέλεια».

Στο πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της Αυγής για το πρόσωπό του απαντά μέσο «Εκτός Γραμμής» και Alpha ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Μιλώντας στους Τάκη Χατζή και Λίδα Μπόλα ο κ. Γεωργιάδης τόνισε: «Πρώτα απ’ όλα (ο μάρτυρας) δεν λέει για τις τιμές. Κατά τη διάρκεια της θητείας μου ως προϊστάμενος οι σχετικές με την τιμολόγηση του φαρμάκου διατάξεις, δεν λεει για τιμές φαρμάκων. Λέει για τις διατάξεις, δηλαδή για τον  τρόπο θα γίνει η τιμολόγηση των φαρμάκων. Όχι για τις τιμές του κάθε φαρμάκου ξεχωριστά. Αυτή είναι η πολιτική που κάθε υπουργός, και οι επόμενοι από μένα και ο νυν και οι προηγούμενοι καθορίζουν. Για να βγάλει η επιτροπή των τιμών τις τιμές ψηφίζεται ένας νόμος που είναι εισήγηση του υπουργού και εκδίδονται οι υπουργικές αποφάσεις που είναι πάλι υπογραφή του υπουργού. Έτσι, προβλέπει η νομοθεσία να γίνεται. Αυτό που είπε ο κ. Ευαγγελάτος στην επιτροπή πέρυσι, πριν από 1,5 χρόνο και δεν έκανε καμία εντύπωση και δεν ασχολήθηκε κανένας τότε, είναι ότι εγώ ως υπουργός δεν διαβουλευόμουν μαζί του, δηλαδή με Διεύθυνση Φαρμάκου του υπουργείου τις υπουργικές μου αποφάσεις, αλλά τις έβγαζα κατευθείαν, πράγμα το οποίο είναι αληθές γιατί την εποχή εκείνη είχαμε μνημόνια και οι υπουργικές αποφάσεις έβγαιναν με την τρόικα και όχι με την αρμόδια διεύθυνση».

«Δεν λέει για τις τιμές. Άσε τι λέει η εφημερίδα. Λέμε τι λέει ο μάρτυρας. Η εφημερίδα το αλλάζει στον τίτλο της. Η εφημερίδα κάνει κιτρινισμούς», επέμεινε για να προσθέσει «(Η τιμολόγηση των φαρμάκων) δεν αφορά την τιμή που θα έχει ένα προς ένα φάρμακο. Αναφέρεται η τιμολόγηση στη γενική πολιτική. Δηλαδή αν θα είναι ο μέσος όρος των τριών χαμηλοτέρων που είχα βάλει εγώ. Αν θα είναι των δύο χαμηλοτέρων όπως εβαλε ο Ξανθός. Αν θα επιτρέπονται αυξήσεις που δεν επέτρεπα εγώ ή αν θα επιτρέπονται όπως έκανε ο Ξανθός. Αυτή είναι η πολιτική τιμολόγησης, δεν είναι αν το τάδε φάρμακο της Novartis θα κάνει τόσα λεφτά. Πάντα η πολιτική τιμολόγησης επηρεάζει τις τιμές των φαρμάκων. Μα πάντα ο υπουργός καθορίζει την πολιτική τιμολόγησης. Και σήμερα το ίδιο γίνεται».

«Το ερώτημα είναι γιατί η εφημερίδα θυμήθηκε με ταχύτητα ραν ταν πλαν μετά από 1,5 χρόνο μία κατάθεση που είχε δοθεί στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής και που τότε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν της έδωσε καμία σημασία καθώς όπως θυμάστε δεν τόλμησαν να φέρουν ούτε το πόρισμα αυτής της επιτροπής στην Ολομέλεια. Γιατί το θυμήθηκε τώρα η εφημερίδα; Διότι από χθες έχει μπει στο κάδρο ο κ. Τσίπρας. Γι’ αυτό. Δεν τον έβαλα εγώ μόνος του μπήκε», συμπλήρωσε.

 

«Το αδίκημα που διερευνάται όπως έχει εξηγήσει στη Βουλή των Ελλήνων ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος (…) ότι αν αποδειχθεί ότι στελέχη της τότε κυβέρνησης σε συνεργασία με κάποιους επίορκους εισαγγελείς και με κάποιους ψευδομάρτυρες σχεδίαζαν να κατηγορήσουν πολιτικούς αντιπάλους της κυβέρνησης Τσίπρα με σκοπό να κερδίσουν τις εκλογές, περίπου αυτό που είπε ο κ. Πολάκης, το αδίκημα δεν είναι απλώς παραδικαστικό κύκλωμα. Είναι απόπειρα κατάλυσης του Πολιτεύματος και άρα κατά τον κ. Βενιζέλο είναι αδίκημα εσχάτης προδοσίας το οποίο στην ποινική μας δικονομία τιμωρείται με ισόβια κάθειρξη», τόνισε στη συνέχεια.

Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι η Προανακριτική διερευνά αν πράγματι συνέβη αυτό το αδίκημα και εξήγησε πως «φαίνεται μέχρι στιγμής ότι έχει πολύ αυξημένες πιθανότητες να έχει όντως συμβεί».

«Τώρα, γιατί λέω ότι μπήκε ο Τσίπρας στο κάδρο. Ενώ μέχρι την ώρα που πλησιάζαμε στους προστατευόμενους μάρτυρες γενικά ο ΣΥΡΙΖΑ είχε περίπου εγκαταλείψει τον κ. Παπαγγελόπουλο, από προχθές που ξεκίνησε η ιστορία με τους προστατευόμενους μάρτυρες και τη φυγή τους αποφάσισε ο κ. Τσίπρας, ο ίδιος, να βγει μπροστά και να πει με ψέματα δεν πρέπει να τους ακουμπήσουμε.  Και ρωτώ εγώ. Τι συμφέρον έχει ο κ. Τσίπρας να μην εξεταστούν αυτοί οι μάρτυρες; (…) Φαντάζεστε ο «Μάξιμος Σαράφης» να σπάσει και να πει ότι τον βάλανε να τα πει και ότι του υποσχέθηκαν ποινική ασυλία για να κατηγορήσει τον Σαμαρά, τον Γεωργιάδη, τον Βενιζέλο, τον Λοβέρδο και τον Στουρνάρα; Όποιο όνομα κατονομάσει ο «Μάξιμος Σαράφης» μπήκε ισόβια», επέμεινε.

«Ο κ. Δεσταμπασίδης ήρθε στη Βουλή και κατέθεσε επωνύμως ότι δεν έχει κανένα στοιχείο για κανένα πολιτικό πρόσωπο. Τώρα γιατί υιοθετεί τις κατηγορίες του ‘Μάξιμου Σαράφη’; Ο ίδιος έχει πει ότι κανένας πολιτικός σύμφωνα με τη δική του γνώση δεν είναι εμπλεκόμενος. Και ενώ έχει πει αυτό ενόρκως στη Βουλή, ξαφνικά χθες λέει ότι εγώ είμαι σε πανικό για τη Novartis. Άρα υιοθετεί ότι είμαι εμπλεκόμενος. Που το ξέρει ότι είμαι εμπλεκόμενος; Καταλάβατε πως καρφώνονται μόνοι τους», συνέχισε.


σχετικα αρθρα