ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λοβέρδος στο «Εκτός Γραμμής»:100% αναγκαίο να διευρυνθεί το κατηγορητήριο για τον Παπαγγελόπουλο

Δημοσίευση 27 Φεβρουαρίου 2020, 12:00 / Ανανεώθηκε 27 Φεβρουαρίου 2020, 12:03
Λοβέρδος στο «Εκτός Γραμμής»:100% αναγκαίο να διευρυνθεί το κατηγορητήριο για τον Παπαγγελόπουλο
Photo: Intime
Facebook Twitter Whatsapp

«Αν αυτά τα κάνανε το πρωί, το βράδυ τι κάνανε εκεί;», ανέφερε στον Alpha

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Την άποψη πως είναι «100% αναγκαίο» να υπάρξει διεύρυνση του κατηγορητηρίου για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο εξέφρασε στο «Εκτός Γραμμής» στον Alpha με τους Τάκη Χατζή και Λίδα Μπόλα ο πρώην υπουργός και νυν βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Λοβέρδος.

«Μια ερώτηση έχω που είναι και ρητορική και δεν είναι και ρητορική αν το πρωί τα κάνανε αυτά στο Μαξίμου, το βράδυ τι κάνανε στο Μαξίμου; Είναι τρομερό. Είναι πέρα από τα όρια. Εγώ δεν  το έχω ξανακούσει. Σε γραφείο του Μαξίμου, στο πρωθυπουργικό μέγαρο να συζητάνε συμβιβασμούς ένας υπουργός με ένα ιδιώτη και να έχουν υπογραφεί ή να υπογράφηκαν μετά κείμενα συμβιβασμού που να αφορούν τη Δικαιοσύνη; Τι είναι ο υπουργός που κανονίζει τις δουλειές ενός ανθρώπου με τη Δικαιοσύνη», σημείωσε αρχικά ο Ανδρέας Λοβέρδος.

«Όταν μαθαίνουμε ότι το αντικείμενο τη συζήτησης, το οποίο εντός εισαγωγικών, κούφανε και τον άλλο υπουργό ήταν κάπου 350.000 ευρώ, ένα τέτοιο αντικείμενο οικονομικό, αυτό είναι συναλλαγή. Αυτό είναι συναλλαγή. Οι υπουργοί είναι για να κάνουν τέτοιες συναλλαγές με ιδιώτες; Αυτό στα ελληνικά λέγεται συναλλαγή. Και γι’ αυτό θα ελεγχθεί», πρόσθεσε ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής και σημείωσε: «Τη Δικαιοσύνη – με την έννοια που αποδίδουν τα πραγματικά αυτά περιστατικά – την είχαν στο τσεπάκι, ένα κομμάτι της προφανέστατα, όχι όλη, για χειρισμό υποθέσεων που δεν ήταν μόνο πολιτικού χαρακτήρα να καταστρέψουν μόνο το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, ήταν χειρισμοί να καταστρέψουν τους αντιπάλους και με άλλο αντικείμενο οικονομικών συναλλαγών. Αν αυτά τα κάνανε το πρωί, το βράδυ τι κάνανε εκεί;».

Ερωτηθείς αν θα υπάρξει διεύρυνση του κατηγορητηρίου για τον κ. Παπαγγελόπουλο σημείωσε: «Το θεωρώ 100% αναγκαίο. Γιατί εμείς όταν ξεκινούσαμε, η Βουλή που πήρε την απόφαση στην Ολομέλειά της, δεν είχε υπόψη της αυτά. Άρα διαδικαστικά πρέπει να μεσολαβήσει, πριν την τελική απόφαση της Βουλής, μία ενδιάμεση που θα διευρύνει την αρμοδιότητα της επιτροπής Ποινικής Προκαταρκτικής Εξέτασης που υπάρχει να εξετάσει και άλλα πράγματα. Δηλαδή αυτά τα χθεσινά».

Σε ερώτηση αν αυτό θα γίνει από την Ολομέλεια τόνισε: «Θεωρώ πως ναι για να είμαστε ασφαλείς. Γιατί μετά την απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής, αν είναι παραπεμπτική υπάρχει δικαστικό συμβούλιο, θέλουνε προσοχή αυτά. Δεν μπορώ να μαντεύω πλειοψηφίες, εντάξει προκύπτουν, αλλά μην είμαστε βιαστικοί. Εκείνο που θεωρώ αναγκαίο είναι να μεσολαβήσει αυτή η συνεδρίαση της Ολομέλειας για να πάρει απόφαση για να είμαστε τυπικά απολύτως εντάξει».

Σε σχέση με τη δική του στάση τόνισε: «Εγώ οφείλω να κάνω λίγων ημερών ακόμα υπομονή. Γιατί υπάρχει θέμα στην Ολομέλεια δις απ’ ό,τι φαίνεται. Θα έρθει δύο φορές το θέμα. Πρέπει να κρατηθώ στο ύψος των περιστάσεων, να μην εκφράσω την οργή μου αλλά να έχω λελογισμένα επιχειρήματα από πολιτικής και νομικής απόψεως, που θα τα έχω. Από εκεί και πέρα μετά ξέρετε ότι ο δικαστικός δρόμος της ικανοποίησης για κάτι που υπέστης αδίκως έχει δύο πλευρές. Η μία πλευρά είναι η ποινική, να τιμωρηθούν όλοι όσοι είναι μπλεγμένοι και έχω δώσει λόγο τιμής ότι θα το κάνω και από την άλλη έχω και την ανάγκη, την ηθική ανάγκη να ικανοποιηθώ και με τις αγωγές μου. Θα τους κάνω και αγωγές σε ένα προς ένα».

Σε ερώτηση αν μετά τις εξελίξεις αυτές μπαίνει στο «κάδρο» ο πρώην πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ο κ. Λοβέρδος τόνισε: «Αυτά θα τα πει ο κ. Παππάς που έμαθα ότι θα κληθεί στην επιτροπή την επόμενη εβδομάδα. Θα ερωτηθεί προφανώς. Μέχρι στιγμής από τις ενδείξεις, γιατί αυτά που λέει ο κ. Τσίπρας ‘αν έχουν κότσια’ είναι λεονταρισμοί ενός ποντικιού, για να μιλήσεις θεσμικά πρέπει να έχεις ενδείξεις, χωρίς ενδείξεις δεν παραβιάζεις το νόμο. Εμείς δεν είμαστε Τσίπρας να κάνουμε ότι έκανε. Αν προκύψουν ενδείξεις τώρα που τελειώνει η επιτροπή αυτές θα προκύψουν από τους υπόλοιπους μάρτυρες. Τους δύο πρώην υπουργούς, την κ. Τουλουπάκη».