current views are: 9

7 Απριλίου 2017
Δημοσίευση12:13

Πολιτική και επικοινωνιακή ακύρωση της συμφωνίας Τσίπρα προγραμματίζει η ΝΔ

Σε «κενό γράμμα» θέλει να μετατρέψει η ΝΔ, μια πιθανή συμφωνία Τσίπρα με τους δανειστές, μετά από τόσους μήνες καθυστερήσεων.

Δημοσίευση 12:13’

Σε «κενό γράμμα» θέλει να μετατρέψει η ΝΔ, μια πιθανή συμφωνία Τσίπρα με τους δανειστές, μετά από τόσους μήνες καθυστερήσεων.

Σε «κενό γράμμα» θέλει να μετατρέψει η ΝΔ, μια πιθανή συμφωνία Τσίπρα με τους δανειστές, μετά από τόσους μήνες καθυστερήσεων.

Άποψη του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι καταρχήν πως αν δεν κλείσει τώρα η αξιολόγηση, η χρεοκοπία θα είναι άμεση. Αλλά και να κλείσει η αξιολόγηση, η χώρα με την παρούσα κυβέρνηση θα συνεχίσει να σέρνεται, λέει ο πρόεδρος της ΝΔ στους συνομιλητές του. Στο πλαίσιο αυτό η γαλάζια στρατηγική στο επόμενο διάστημα θα βασιστεί στην πολιτική και επικοινωνιακή ακύρωση της όποιας συμφωνίας.

Άλλωστε τα σκληρά μέτρα που θα κληθεί η κυβερνητική πλειοψηφία να ψηφίσει, περικοπών στις συντάξεις, μείωση του αφορολόγητου κλπ, σύμφωνα με τα στελέχη της οδού Πειραιώς, δεν θα αφήσουν κανένα περιθώριο πανηγυρισμού στο Μέγαρο Μαξίμου και ο κ. Τσίπρας θα βρεθεί ξανά σύντομα σε νέο αδιέξοδο. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του newpost.gr, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκτιμά πως ο πρωθυπουργός έχει αποδεχθεί ήδη τα μέτρα και αυτή τη στιγμή διαπραγματεύεται με τις συνιστώσες του το πολιτικό μέλλον του.

Με την επιστροφή του την Κυριακή από τις Ηνωμένες Πολιτείες ο κ. Μητσοτάκης (μετέβη χθες στην Αμερική σε ιδιωτική επίσκεψη για να δει δύο μέρες τα παιδιά του που σπουδάζουν) θα καλέσει τον κ. Τσίπρα από το βήμα της Βουλής (την Τετάρτη που θα συζητηθεί η Εξεταστική για την Υγεία) να πει δημόσια στον ελληνικό λαό τι κέρδισε η χώρα από τις καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης.

Το σφυροκόπημα της ΝΔ προς το Μαξίμου θα είναι από όλες τις πλευρές, ώστε να γίνει εμφανής μια εικόνα διάλυσης και η ανάγκη άμεσης λύσης από άλλη κυβέρνηση μέσω εκλογών: νόμος Παρασκευόπουλου, ξεπούλημα ΔΕΗ, μπάχαλο στην Παιδεία, χάος στην ασφάλεια των πολιτών. Παράλληλα, όπως είχε αποκαλύψει πρώτο το newpost.gr, ο κ. Μητσοτάκης με την κατάθεση χθες της πρότασης από το κόμμα του, θα επιχειρήσει να πάρει ρελάνς στην εξεταστική για την Υγεία. Εγκολπώνοντας και την περίοδο που ζητά για διερεύνηση ο ΣΥΡΙΖΑ στη δική του πρόταση ρίχνει το γάντι στην κυβέρνηση λέγοντάς τους, «εδώ είμαστε ψηφίστε».

Στη στρατηγική της πίεσης προς το Μέγαρο Μαξίμου εντάσσεται και ο κύκλος των συναντήσεων με τους πολιτικούς αρχηγούς που ολοκληρώθηκε χθες με τον γραμματέα της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα. Επειδή, όπως ήταν αναμενόμενο δεν είχαν όλοι την ίδια άποψη υπέρ των εκλογών, από τη ΝΔ υπενθύμιζαν ότι διαχωρίζουν το θέμα των εκλογών από το κλείσιμο της αξιολόγησης. «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν ζητά από τους άλλους να συναινέσουν σε αυτό. Κοινός τόπος, ωστόσο υπάρχει στο ότι πρέπει να φύγει αυτή η κυβέρνηση», εξηγούσε στο newpost.gr, στενός συνεργάτης του.


σχετικα αρθρα