current views are: 8

7 Απριλίου 2017
Δημοσίευση17:19

Αχτσιόγλου: Τα μέτρα που θα ψηφισθούν θα έχουν μηδενικό δημοσιονομικό αντίκτυπο

Την διαβεβαίωση πως μέτρα και αντίμετρα θα ψηφισθούν μαζί και θα εφαρμοστούν μετά το τέλος του ελληνικού προγράμματος το 2018

Δημοσίευση 17:19’

Την διαβεβαίωση πως μέτρα και αντίμετρα θα ψηφισθούν μαζί και θα εφαρμοστούν μετά το τέλος του ελληνικού προγράμματος το 2018

Την διαβεβαίωση πως μέτρα και αντίμετρα θα ψηφισθούν μαζί και θα εφαρμοστούν μετά το τέλος του ελληνικού προγράμματος το 2018 έδωσε η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1. 

Ερωτώμενη για την σημερινή συμφωνία την χαρακτήρισε ιδιαίτερα θετική τονίζοντας: “υπήρχε συμφωνία στα βασικά και δυσκολότερα της διαπραγμάτευσης. Αυτή την στιγμή έχουμε συμφωνία στα πολύ βασικά και το πράγμα δείχνει να κλείνει.Η τεχνική συμφωνία θα έχει ολοκληρωθεί τις επόμενες μέρες.Η οριστική συμφωνία ίσως κλείσει και με έκτακτο Eurogroup πριν τις 20 Απριλίου.”

Η κ. Αχτσιόγλου επέμεινε σε όσα είχε δηλώσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας πως δεν θα υπάρξει συμφωνία εάν δεν υπάρχει πριν σοβαρή ρύθμιση για το χρέος. “Η συμφωνία έχει θετικά και αρνητικά και τα μέτρα θα έχουν μηδενικό δημοσιονομικό  αντίκτυπο” όπως υπογράμμισε η κ.Αχτσιόγλου. 

Μάλιστα σε αυτό το σημείο ρωτήθηκε εάν σε αυτό συμφωνούν και οι δανειστές μας και ξεκάθαρα δήλωσε πως: “Η συμφωνία μιλάει για μέτρα μηδενικού δημοσιονομικού αντίκτυπου. Τα μέτρα και τα αντίμετρα θα ψηφιστούν μαζί”

για να συμπληρώσει:

“μέτρα και αντίμετρα θα ισχύσουν μόνο εάν δεν πιάσουμε τον στόχο του 3,5% πρωτογενές πλεόνασμα” κάτι που όπως τόνισε είναι απόλυτα εφικτό.

Για τα εργασιακά η κ. Αχτσιόγλου επεσήμανε πως απέτρεψαν τις ομαδικές απολύσεις και την περαιτέρω απορρύθμιση του συστήματος.

“Μόνο κάποια προνόνια των συνδικαλιστών θα κοπούν” ενώ διαβεβαίωσε πως δεν θα υπάρξουν αλλαγές στον νόμο για την απεργία.  

Μάλιστα όπως τόνισε η υπουργός με την λήξη του προγράμματος το 2018 θα επανέρθει το ευρωπαϊκό κεκτημένο στα εργασιακά όπως πολλές φορές ανέφερε στην συζήτηση. Αυτό που “χάθηκε” όπως ισχυρίστηκε από τις προηγούμενες κυβερνήσεις με νόμους.

Για τις συντάξεις η υπουργός Εργασίας είπε ότι το συμφωνημένο πλαίσιο προβλέπει η παρέμβαση να γίνει εφάπαξ. Είναι αρνητικό ότι θα υπάρξει περικοπή στις προσωπικές διαφορές. Αρνήθηκε ωστόσο να δώσει περισσότερες πληροφορίες λέγοντας ότι οι λεπτομέρειες είναι υπό συζήτηση.

Τέλος για τα αντίμετρα η κ. Αχτσιόγλου είπε πως: “θα στηρίξουν όλο το φάσμα της ελληνικής οικογένειας, αφού πρόκειται για ένα εκτεταμένο πακέτο μέτρων όπως τόνισε και δεν αφορά μόνο περιπτώσεις ακραίας φτώχειας όπως κακώς λέγεται σε ορισμένα ΜΜΕ”. 


σχετικα αρθρα