current views are: 7

9 Απριλίου 2017
Δημοσίευση08:07

Πολιτικοί διαξιφισμοί Βέττα – Κεραμέως για την συμφωνία και τα μέτρα στο «Ακραίως»

Πολιτικές κόντρες στην εκπομπή του Τάκη Χατζή στον ΣΚΑΙ πυροδότησε τόσο το έκτακτο επίδομα, όσο και η συμφωνία στο προχθεσινό Eurogroup.

Δημοσίευση 08:07’

Πολιτικές κόντρες στην εκπομπή του Τάκη Χατζή στον ΣΚΑΙ πυροδότησε τόσο το έκτακτο επίδομα, όσο και η συμφωνία στο προχθεσινό Eurogroup.

Πολιτικές κόντρες στην εκπομπή του Τάκη Χατζή στον ΣΚΑΙ πυροδότησε τόσο το έκτακτο επίδομα, όσο και η συμφωνία στο προχθεσινό Eurogroup.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βέττας μίλησε για ”πακέτο μέτρων που θα βοηθούσε την ανάπτυξη: ”εμείς θα κριθούμε για αυτά που λέγαμε και για αυτά που κάναμε. Το πρόβλημα γίνεται απλό όταν λύνεται από 5. Οταν 5 κυβερνήσεις δεν έλυσαν το πρόβλημα, ο Τσίπρας το φορτώθηκε στην πλάτη του. Ο κ. Τσίπρας έπρεπε να πάρει ενα πακέτο μέτρων που θα βοηθούσε τη φτώχεια ή ένα πακέτο μέτρων που θα βοηθούσε την ανάπτυξη. Επέλεξε να βοηθήσει τους φτωχούς”.

Την ίδια στιγμή τόνισε ότι ”Αυτό που βοηθάει είναι ότι η συμφωνία τελείωσε και αυτό το μήνυμα εστάλη στις αγορές”.

Από την πλευρά της η βουλευτής της ΝΔ Νίκη Κεραμέως υπογράμμισε ότι στην ουσία δεν έχει κλείσει συμφωνία, αλλά επετεύχθη μια πρόοδος. 
Όπως είπε χαρακτηριστικά ”εδώ και κάποιους μήνες οι δανειστές έχουν απαιτήσεις για νεα μέτρα. η συμφωνία δεν εχει κλείσει, δέχομαι ότι επετεύχθη μια πρόοδος. 3,6 δισ.ευρω μετρα θα εφαρμοστουν το 2019 και μπορεί να έρθουν όλα πίσω αν δεν πιάσουμε τους στόχους”.

Την ίδια στιγμή επανέλαβε ότι τα αντίμετρα, θα εφαρμοστούν μονο αν επιτευχθούν οι στόχοι. Τα 3,6 δισ. ευρώ θα εφαρμοστουν πάση θυσία για τη χωρα ενώ τα αντίμετρα μόνο αν πιάσουν τους στόχους. 

Παράλληλα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ” Μέχρι να πέσουν οι υπογραφές της τελικής συμφωνίας, ας είμαστε λίγο φειδωλοί στις δηλώσεις μας”. 

Στην συνέχεια, η κ. Κεραμέως αναφέρθηκε στο έκτακτο επίδομα, επισημαίνοντας ότι ”ήταν ένας εμπαιγμός. Τόσα μέτρα έχουν εξαγγελθεί από την κυβερνηση αλλά ποτέ δεν πήραν σάρκα και οστά. Οι δανειστές πριν από 8 μήνες δεν ζητούθσαν 3,6 δισ.ευρώ. Εμείς δεν λέμε ότι θα σκίσουμε το μνημόνιο όπως ο ΣΥΡΙΖΑ”.

Αναρωτήθηκε δε πως θα έρθουν οι επενδυτές στη χώρα με αυτή την κατάσταση που επικρατεί. 

Βρούτσης: Ο ΣΥΡΙΖΑ εγκατέλειψε όλες τις προεκλογικές δεσμεύσεις 

Στην εκπομπή παρενέβη και ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Βρούτσης τονίζοντας ότι ”ακομα ηχούν στα αυτια των ελλήνων οι υποκριτικές δηλώσεις του κ. Τσίπρα ότι δεν θα ληφθούν νέα μέτρα”.

Την ίδια στιγμή εκτίμησε ότι ”στα εργασιακά θα ρωτούσα τους υπουργούς που πήγαν οι διακηρύξεις για τον κατώτατο μισθό”, ενώ πρόσθεσε ότι δεν συμφωνεί με τις ομαδικές απολύσεις.

Συμπλήρωσε, επίσης, ότι αφού ο ΣΥΡΙΖΑ εγκατέλειψε όλες τις προεκλογικές του δεσμεύσεις τελικά λέει η Έφη Αχτσιόγλου ότι οι συλλογικές συμβάσεις θα επανέλθουν όταν τελειώσει το μνημόνιο. Αυτό προβλέπεται σε μια διάταξη που είναι ήδη ψηφισμένη”. 


σχετικα αρθρα