Με τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδο, συναντήθηκε νωρίς το μεσημέρι ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο των επαφών για την επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων που φέρνει το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα. Ο κ. Λοβέρδος ενημέρωσε τον πρωθυπουργό ότι εντός του Ιουλίου το υπουργείο Υγείας θα προχωρήσει στην ανακοίνωση της συγχώνευσης νοσοκομειακών μονάδων, στην ανακοίνωση της λίστας φαρμάκων και στην τιμολόγηση των ιατρικών πράξεων. Εν τω μεταξύ, σειρά συσκέψεων αυτή την εβδομάδα θα έχει και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος.

Όπως αναφέρουν Τα Νέα, ο κ. Βενιζέλος θα ολοκληρώσει τις επαφές του με τους υπουργούς έως την Τετάρτη, ώστε στη συνέχεια να συγκληθεί υπό τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου η συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής.

Προκειμένου να περάσουν όλες οι επίγουσες μεταρρυθμίσεις, η Βουλή θα μείνει ανοιχτή σχεδόν όλο το καλοκαίρι και θα κάνει ουσιαστικά πρεμιέρα με το νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ.

Για τον λόγο αυτό θα συγκληθεί εντός της εβδομάδας -πιθανότατα την Πέμπτη- το Υπουργικό Συμβούλιο, το οποίο θα εγκρίνει το νομοσχέδιο για την ανώτατη παιδεία.
Πηγή: in.gr