current views are: 7

11 Απριλίου 2017
Δημοσίευση17:30

Σαντορινιός: Επιθυμούμε να φέρουμε εναλλακτικές μορφές τουρισμού – Το νομοθετικό πλαίσιο είναι περίπλοκο

Βρισκόμαστε σε συνεχείς συζητήσεις με το υπουργείο Τουρισμού, προκειμένου να απεμπλέξουμε την ιστορία του καταδυτικού τουρισμού,

Δημοσίευση 17:30’

Βρισκόμαστε σε συνεχείς συζητήσεις με το υπουργείο Τουρισμού, προκειμένου να απεμπλέξουμε την ιστορία του καταδυτικού τουρισμού,

«Βρισκόμαστε σε συνεχείς συζητήσεις με το υπουργείο Τουρισμού, προκειμένου να απεμπλέξουμε την ιστορία του καταδυτικού τουρισμού, που είναι εγκλωβισμένος σε αγκυλώσεις ενώ το νομοθετικό πλαίσιο είναι τόσο περίπλοκο, που οποιαδήποτε επιχειρηματική προσπάθεια για την ανάπτυξή του την ακυρώνει.»

Αυτό επεσήμανε σε συνέντευξη του στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο υφυπουργός Νησιωτικής Πολιτικής κ. Νεκτάριος Σαντορινιός σημειώνοντας ότι «αυτή τη στιγμή έχουμε το μαζικό μοντέλο τουρισμού στην Ελλάδα. Υπάρχουν ωστόσο πρωτοβουλίες από εμάς σε συνεργασία με την περιφέρεια και τους δήμους, προκειμένου να αναπτυχθούν και άλλα είδη εναλλακτικού τουρισμού, όπως περιπατητικός.»
 
Ο κ. Σαντορινιός πρόσθεσε ότι «ήδη υπάρχει ενδιαφέρον για την ανάπτυξη του καταδυτικού τουρισμού στη Λέρο, όπου υπάρχουν αρκετά απομεινάρια ναυαγισμένων πλοίων από το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο.

Αυτός που κάνει καταδύσεις, το πιο σημαντικό είναι ότι από τη στιγμή που θα έρθει στη χώρα μας με αεροπλάνο θα πρέπει να περάσουν 24ώρες για λόγους υγείας να καταδυθεί και 24 ώρες για να ανεβεί στο αεροπλάνο. Αυτό σημαίνει ότι μία βουτιά στην Ελλάδα είναι διαμονή τουλάχιστον τριών ημερών.»
 
Επεσήμανε ακόμη ότι «για να μπορέσει να υπάρξει ανάπτυξη του συγκεκριμένου τομέα τουρισμού, θα πρέπει να οριστούν τα καταδυτικά πεδία, δηλαδή ο χάρτης που θα δίνει τις δυνατότητες για την επίτευξη αυτού του σκοπού. Εμπλεκόμενα υπουργεία σε όλη αυτή την υπόθεση είναι το υπουργείο οικονομικών, που έχει τη διαχείριση των παραλιών, των αιγιαλών και του βυθού, το Ναυτιλίας,του Τουρισμού του Πολιτισμού και του Αθλητισμού και Περιβάλλοντος.»
 
Και συμπλήρωσε «αυτή η συναρμοδιότητα πολλών υπουργείων είναι τεράστια και εμείς με αφορμή αυτή τη συζήτηση που κάναμε και με άλλους φορείς που θέλουνε να αναπτύξουν τη συγκεκριμένη δράση τουρισμού έχουμε πάρει πρωτοβουλία ως χαρτοφυλάκιο να συντονίσουμε όλα τα εμπλεκόμενα υπουργεία, προκειμένου να αλλάξει το ρυθμιστικό πλαίσιο.»
 
Όπως είπε επιπροσθέτως «αυτό που επιθυμούμε, είναι να φέρουμε και άλλες εναλλακτικές μορφές τουρισμού. Ο αναρριχητικός τουρισμός στην Κάλυμνο είναι πολύ σημαντικός καθώς φέρνει μεγάλο όγκο επισκεπτών, ενώ το ίδιο θέλουν να δημιουργήσουν και στην Κάρπαθο. Ήδη στην Κάρπαθο για το θέμα  υπάρχει κινητικότητα και έχουν ήδη υπάρξει προτάσεις από ειδικούς, προκειμένου να οριστούν  τα πεδία αναρρίχησης.» καταλήγει ο κ. Σαντορινιός. 


σχετικα αρθρα