current views are: 4

12 Απριλίου 2017
Δημοσίευση07:36

Αυγενάκης: Αθρόα φυγή Ελλήνων στο εξωτερικό

Στην αθρόα φυγή Ελλήνων επιστημόνων και μη στο εξωτερικό αναφέρεται ο Γραμματέας ΠΕ της ΝΔ – Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης

Δημοσίευση 07:36’

Στην αθρόα φυγή Ελλήνων επιστημόνων και μη στο εξωτερικό αναφέρεται ο Γραμματέας ΠΕ της ΝΔ – Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης

Στην αθρόα φυγή Ελλήνων επιστημόνων και μη στο εξωτερικό αναφέρεται ο Γραμματέας ΠΕ της ΝΔ – Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης, με κοινοβουλευτική του παρέμβαση προς τους Υπουργούς Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων, κ. Κων/νο Γαβρόγλου, και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής κα Έφη Αχτσιόγλου.

Στην ερώτηση επισημαίνεται: «Με βάση στοιχεία που διαρκώς βλέπουν το φως της δημοσιότητας, η φυγή Ελλήνων, επιστημόνων και μη, στο εξωτερικό σημειώνει επίπεδα ρεκόρ.

Ενδεικτικά, η Τράπεζα της Ελλάδος έχει δημοσιεύσει έρευνα, σύμφωνα με την οποία, από το 2008 έως το καλοκαίρι του 2016, έφυγαν από τη χώρα 427.000 Έλληνες, ηλικίας 15-46 ετών, για αναζήτηση εργασίας στο εξωτερικό.

Όπως, άλλωστε, πρόσφατα τόνισε και ο αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ.Φωτάκης, την πενταετία 2009 – 2014 μετανάστευσαν από τη χώρα μας 20.000 επιστήμονες. Σχεδόν δεκαπλασιάστηκε αυτό το ποσοστό, σε σύγκριση με το χρονικό διάστημα 2000 με 2005, όπου μετανάστευσαν από τη χώρα, περίπου 2.500 νέοι επιστήμονες».

Με την κοινοβουλευτική παρέμβαση, τίθενται το ακόλουθο ερώτημα:

«Ποιος είναι ο ακριβής αριθμός των Ελλήνων, επιστημόνων και μη, που μετανάστευσαν στο εξωτερικό για την αναζήτηση εργασίας, την τελευταία 8ετία, ανά έτος και επίπεδο εκπαίδευσης/μόρφωσης, και σε ποιες χώρες;». καταλήγει ο κ. Αυγενάκης στην ερώτησή του. 


σχετικα αρθρα