current views are: 6

19 Απριλίου 2017
Δημοσίευση10:52

Την θλίψη του εκφράζει ο πολιτικός κόσμος για την τραγική πτώση του στρατιωτικού ελικοπτέρου

Την βαθιά τους θλίψη για το τραγικό γεγονός την απώλειας τεσσάρων στελεχών του Ελληνικού στρατού μετά την μοιραία πτώση του 

Δημοσίευση 10:52’

Την βαθιά τους θλίψη για το τραγικό γεγονός την απώλειας τεσσάρων στελεχών του Ελληνικού στρατού μετά την μοιραία πτώση του 

Την βαθιά τους θλίψη για το τραγικό γεγονός την απώλειας τεσσάρων στελεχών του Ελληνικού στρατού μετά την μοιραία πτώση στρατιωτικού ελικοπτέρου στο Σαραντάπορο Ελασσόνας εξέφρασε σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος της χώρας.

Αμέσως μετά την επίσημη ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ όπου γίνονταν αναφορά για τον τραγικό απολογισμό από την μοιραία πτώση του στρατιωτικού ελικοπτέρου, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος κήρυξε τριήμερο πένθος στις Ένοπλες δυνάμεις ενώ οι σημαίες θα κυματίζουν μεσίστιες σε όλα τα δημόσια κτίρια.

Το Υπουργείο Εξωτερικών έβγαλε αμέσως ανακοίνωση για το τραγικό περιστατικό, εκφράζοντας τα συλληπητήρια του στις οικογένειες των θυμάτων. 

Η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών 

Είμαστε συγκλονισμένοι από την τραγική είδηση της απώλειας των τεσσάρων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων που επέβαιναν στο μοιραίο ελικόπτερο που κατέπεσε, σήμερα, στην περιοχή του Σαρανταπόρου. Απευθύνουμε ειλικρινή συλλυπητήρια στις οικογένειες των εκλιπόντων και εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας στις Ένοπλες Δυνάμεις“. καταλήγει η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ.
 

Το συλληπητήριο μήνυμα του Προκόπη Παυλόπουλου

Την βαθιά του οδύνη εξέφρασε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος αμέσως μετά το τραγικό συμβάν της πτώσης του στρατιωτικού ελικοπτέρου. 

Αναλυτικά το μήνυμά του είναι το εξής: “Η Πατρίδα και ο Λαός μας εκφράζουν, μαζί με την βαθιά οδύνη, ειλικρινή ευγνωμοσύνη προς τους ηρωικούς Αξιωματικούς που έπεσαν στον βωμό της θωράκισης της Εθνικής μας Άμυνας και της χαλύβδωσης του φρονήματος των Ενόπλων μας Δυνάμεων. Ας είναι η θυσία τους κορυφαία παρηγοριά για τις οικογένειές τους, προς τις οποίες εκφράζω θερμά συλλυπητήρια αλλά και αμέριστη συμπαράσταση”.

Το μήνυμα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα 

Η σημερινή απώλεια των τεσσάρων Αξιωματικών του ελληνικού στρατού, σε ώρα καθήκοντος, προκαλεί βαθιά οδύνη σε όλους μας.

Στις οικογένειές τους εκφράζω θερμά συλλυπητήρια, τόσο προσωπικά, όσο και εκ μέρους της κυβέρνησης και του ελληνικού λαού.

Στην τραυματία Αρχιλοχία της Αεροπορίας Στρατού, εύχομαι ταχεία ανάρρωση“.  
 

Τι δήλωσε ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, για την πτώση του στρατιωτικού ελικοπτέρου και την απώλεια στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεών μας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 «Είναι βαθιά η θλίψη μου για την απώλεια τεσσάρων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, του υποστρατήγου Ιωάννη Τζανιδάκη, του συνταγματάρχη Θωμά Αδάμου, του ταγματάρχη Δημοσθένη Γούλα και του υπολοχαγού Κωνσταντίνου Χατζή, κατά την πτώση του στρατιωτικού ελικοπτέρου, στο Σαραντάπορο.

Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στις οικογένειες που έχασαν τους δικούς τους ανθρώπους και εύχομαι ταχεία ανάρρωση στην τραυματία αρχιλοχία Βασιλική Πλεξίδα.

Προσβλέπω στην ταχεία διερεύνηση των αιτίων του δυστυχήματος.Οι Έλληνες οφείλουμε πολλά στους άνδρες και τις γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεών μας.

Κάτω από αντίξοες συνθήκες, με αυταπάρνηση και περηφάνεια, με το αξιόμαχο και το υψηλό επίπεδο της εκπαίδευσής τους, υπηρετούν την ειρήνη και την ασφάλεια της πατρίδας μας».

Η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά έκανε την ακόλουθη ανάρτηση στα social media: 

“Ολόκληρη η Ελλάδα πενθεί για τις ζωές που χάθηκαν εν ώρα καθήκοντος. Τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και στη μεγάλη οικογένεια των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ολόκληρη η Ελλάδα εύχεται γρήγορη και πλήρη ανάρρωση στην αξιωματικό που διεσώθη από το τραγικό σημερινό δυστύχημα”.

 Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

«Εκφράζουμε τη βαθιά μας θλίψη για τον θάνατο των τεσσάρων αξιωματικών του Ελληνικού Στρατού, μετά το τραγικό ατύχημα που συνέβη στο Σαραντάπορο της Ελασσόνας. Στις οικογένειες των εκλιπόντων απευθύνουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια.Ευχόμαστε στην αρχιλοχία της Αεροπορίας Στρατού ταχεία ανάρρωση»

Το μήνυμα του ΚΚΕ για την πτώση του στρατιωτικού ελικοπτέρου

Το ΚΚΕ εκφράζει τη θλίψη του για το θάνατο των αξιωματικών του ελληνικού Στρατού, που με τραγικό τρόπο έφυγαν σήμερα από τη ζωή, από πτώση του ελικοπτέρου στο οποίο επέβαιναν.
 
Πρέπει να διερευνηθούν άμεσα όλα τα αίτια για το θανατηφόρο δυστύχημα» τονίζεται σε ανακοίνωση του κόμματος.
 
Το ΚΚΕ εκφράζει τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων.
 
Επίσης, εύχεται ταχεία ανάρρωση στην αρχιλοχία που τραυματίστηκε στο δυστύχημα
“.

Δήλωση του Αντιπροέδρου της ΝΔ και τομέαρχη Άμυνας του κόμματος Άδωνι Γεωργιάδη και του αναπληρωτή Αναστάσιου Δημοσχάκη

Ο Αντιπρόεδρος και Τομεάρχης Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών, κ. Άδωνις Γεωργιάδης και ο αναπληρωτής Τομεάρχης Άμυνας, βουλευτής Έβρου, κ. Αναστάσιος Δημοσχάκης, για την πτώση του στρατιωτικού ελικοπτέρου στο Σαραντάπορο και την απώλεια των τεσσάρων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας μας, έκαναν την ακόλουθη δήλωση:
 
«Οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας και ο ελληνικός λαός θρηνούν σήμερα την τραγική απώλεια των τεσσάρων αξιωματικών μας που έπεσαν, εν ώρα καθήκοντος προς την Πατρίδα.Εκ μέρους του Τομέα Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας εκφράζουμε τα βαθύτατα συλλυπητήριά μας προς τις οικογένειες των πεσόντων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, του υποστρατήγου Ιωάννη Τζανιδάκη, του συνταγματάρχη Θωμά Αδάμου, του ταγματάρχη Δημοσθένη Γούλα και του υπολοχαγού Κωνσταντίνου Χατζή. Παράλληλα, ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στην τραυματία αρχιλοχία Βασιλική Πλεξίδα.  
Θα αποτελούν, πάντα, παράδειγμα και έμπνευση για όλους μας
».

Η ανακοίνωση των ΑΝ.ΕΛ

«Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες εκφράζουμε τη βαθύτατη οδύνη μας και τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των τεσσάρων αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων, του υποστράτηγου Ιωάννη Τζανιδάκη, του συνταγματάρχη Θωμά Αδάμου, του ταγματάρχη Δημοσθένη Γούλα και του υπολοχαγού Κωνσταντίνου Χατζή, που έχασαν τη ζωή τους κατά την πτώση στρατιωτικού ελικοπτέρου στο Σαραντάπορο Ελασσόνας. Στην τραυματία αρχιλοχία Βασιλική Πλεξίδα ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση». Αυτό αναφέρει συλλυπητήριο μήνυμα των ΑΝΕΛ για την απώλεια των τεσσάρων αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων, κατά την πτώση του στρατιωτικού ελικοπτέρου στο Σαραντάπορο Ελασσόνας.Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες  εκφράζουμε, επίσης, τη θλίψη μας και τα θερμά συλλυπητήριά μας στην οικογένεια του 23χρονου στρατονόμου που έχασε τη ζωή του σε τροχαίο χθες, στο ύψος της Μαλακάσας. Παράλληλα, ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στον συνοδηγό του στρατιωτικού οχήματος της Στρατονομίας» κατάλήγουν οι ΑΝΕΛ.

Από την πλευρά της η Ένωση Κεντρώων τόνισε στην ανακοίνωσή της

“Η Ένωση Κεντρώων εκφράζει την βαθιά της θλίψη για τον άδικο χαμό των τεσσάρων αξιωματικών μας που επέβαιναν στο μοιραίο ελικόπτερο. Εκφράζουμε επίσης τις ευχές μας για ταχεία ανάρρωση της 5ης επιβαινούσης  Βασιλικής Πλεξίδα. Το ελληνικό κράτος πρέπει να τιμήσει ως ήρωες τους απολεσθέντες αξιωματικούς αποκαθιστώντας  και τις οικογένειές τους. Το πανελλήνιο πενθεί για το χαμό τους”.  

Η ανακοίνωση του Ποταμιού για την τραγική πτώση του στρατιωτικού ελικοπτέρου

“To Ποτάμι εκφράζει τη λύπη του για την πτώση του Ελικοπτέρου UH-1H της Αεροπορίας Στρατού , που είχε ως αποτέλεσμα να θρηνούμε σήμερα τέσσερα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων  και να έχουμε μια τραυματία στην οποία ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση.Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας και θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων. Αναμένουμε, το πόρισμα για  τα αίτια του εν λόγω ατυχήματος”.

Με αναρτησή του εξάλλου  στο Twitter ο επικεφαλής του Ποταμιού  Σταύρος Θεοδωράκης εξέφρασε τα συλληπητήριά του στις οικογένειες των τεσσάρων αξιωματικών που σκοτώθηκαν μετά την πτώση του πολεμικού ελικοπτέρου στο Σαραντάπορο Ελασσόνας
Ο κ. Θεοδωράκης έγραψε: ” Να υποκλιθούμε στις οικογένειες των στελεχών του Στρατού που χάθηκαν στο Σαραντάπορο. Περιμένουμε όλοι το πόρισμα για τα αίτια. 

Τέλος η Χρυσή Αυγή εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση

 “Το βαρύ πένθος για την απώλεια τεσσάρων εκλεκτών Ελλήνων Αξιωματικών συμβαδίζει με την οργή μας για την μη απόσυρση παμπάλαιων και επικίνδυνων ελικοπτέρων περιόδου Βιετνάμ, που έχουν πάμπολλες φορές προκαλέσει θανατηφόρα δυστυχήματα“.


σχετικα αρθρα