«Αν δεν πουλήσουμε θα χρειαστεί να πάρουμε πρόσθετα μέτρα. Θα πάμε σε στάση πληρωμών. Από μένα μη ζητάτε να συμπράξω σε στάση πληρωμών. Πονάω με πολλά από αυτά που βλέπω και αποφασίζονται, αλλά θα πονούσα περισσότερο αν πηγαίναμε σε στάση πληρωμών», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Παντελής Οικονόμου στο πλαίσιο της συζήτησης επίκαιρων ερωτήσεων των βουλευτών του ΚΚΕ Γιάννη Ζιώγα και Θανάση Παφίλη σχετικά με τις αποκρατικοποιήσεις του Οργασμού Λιμένα Θεσσαλονίκης και της ΛΑΡΚΟ.
Ειδικά για το θέμα της ΛΑΡΚΟ ο υπουργός ανέφερε ότι ο χαρακτήρας τέτοιου είδους επιχειρήσεων θα έπρεπε να είναι δημόσιος, ωστόσο - επισήμανε - η χώρα μας είναι στη δυσάρεστη θέση να εξεύρει χρήματα προκειμένου «να πιάσουμε τους στόχους στους οποίους έχουμε συμφωνήσει».

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών σημείωσε πάντως πως δεν γνωρίζει αν υπάρχει αγοραστής τόσο για την ΛΑΡΚΟ όσο και για τον ΟΛΘ.

«Στο τέλος θα πωληθούν πολύ λιγότερα και θα το δείτε» δήλωσε ο κ. Οικονόμου αναφερόμενος στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων και αξιοποίησης της περιουσίας του Δημοσίου ύψους 50 δισ., κάνοντας λόγο για μειωμένο ενδιαφέρον σε τέτοιου είδους επενδύσεις. «Κανείς δεν διακινδυνεύει τα λεφτά του εκεί που υπάρχει ο παράγοντας εργασία, αφού αυτοί που έχουν λεφτά προτιμούν να επενδύουν σε αέρα, σε spreads και CDS» είπε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά τους οι βουλευτές του ΚΚΕ κατηγόρησαν την κυβέρνηση για υποκρισία και ανέφεραν ότι με πρόσχημα την μείωση του χρέους προχωρά σε ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου κάτι που είχε προαποφασιστεί του Μνημονίου και του Μεσοπρόθεσμου κι όπως είπε ο κ. Παφίλης προς τον υπουργό «μην μας μιλάτε για δίλημμα πτώχευσης, τις αποκρατικοποιήσεις θα τις κάνατε έτσι κι αλλιώς».

«Οι εργαζόμενοι ζουν καθημερινά την αγριότητα της πολιτικής σας. Μην μας το ξαναπείτε αυτό γιατί την υπογραφή την έχετε βάλει και έχει πτωχεύει ο λαός, και τον οδηγείτε στα τάρταρα», ανέφερε.

«Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να βάλει την υπογραφή της στο δυστυχώς επτωχεύσαμεν. Δεν θα δώσει ικανοποίηση σε όσους το εύχονται αυτό» ανταπάντησε ο κ. Οικονόμου.