current views are: 3

20 Απριλίου 2017
Δημοσίευση07:46

Κατατέθηκε η τροπολογία για τις επαναληπτικές πανελλαδικές στη Βουλή

Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία που θα ρυθμίζει το καθεστώς των επαναληπτικών εξετάσεων στο πλαίσιο των πανελληνίων.
 

Δημοσίευση 07:46’

Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία που θα ρυθμίζει το καθεστώς των επαναληπτικών εξετάσεων στο πλαίσιο των πανελληνίων.
 

Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία που θα ρυθμίζει το καθεστώς των επαναληπτικών εξετάσεων στο πλαίσιο των πανελλαδικών εξετάσεων.

Ολόκληρη η τροπολογία

Απαντώντας νωρίτερα σε επίκαιρη ερώτηση ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, διευκρίνησε πως οι εξετάσεις θα αφορούν εκείνους που αδυνατούν για λόγους ασθένειας ή ανωτέρας βίας να συμμετάσχουν στη διαδικασία του καλοκαιριού. Μάλιστα όπως είπε, οι εν λόγω εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν τον Σεπτέμβριο και οι μαθητές θα εξεταστούν για λόγους ισότητας στο σύνολο των μαθημάτων (όχι μόνο αυτά που έχασαν).

«Πρέπει να δοθεί στους μαθητές ο απαραίτητος χρόνος για να ανασυντάξουν τις δυνάμεις», δήλωσε χαρακτηριστικά και σημείωσε με νόημα: «μπορεί να έχουν υποστεί μια μορφή ψυχολογικού σοκ από το θάνατο δικών τους ανθρώπων για παράδειγμα. Είναι δυνατόν να μαζέψουν τα μυαλά τους και να δώσουν εξετάσεις τον Ιούλιο;».

Από τη πλευρά του πάντως ο ερωτών βουλευτής, Ανδρέας Λοβέρδος έψεξε τον υπουργό λέγοντας πως οι δηλώσεις του προκαλούν σύγχυση και ανησυχία σε μαθητές και γονείς.


σχετικα αρθρα