current views are: 8

20 Απριλίου 2017
Δημοσίευση10:49

Φωτίου: Σε 16 μήνες θα βγούμε από τα μνημόνια- Το ΠΑ.ΣΟ.Κ έφερε το ΔΝΤ

Την πεπόίθησή της πως η χώρα θα βγει από τα μνημόνια τον Αύγουστο του 2018 εξέφρασε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Δημοσίευση 10:49’

Την πεπόίθησή της πως η χώρα θα βγει από τα μνημόνια τον Αύγουστο του 2018 εξέφρασε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Την πεπόίθησή της πως η χώρα θα βγει από τα μνημόνια τον Αύγουστο του 2018 εξέφρασε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου με σημερινές της δηλώσεις. 

Συγκεκριμένα μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ η κ. Φωτίου τόνισε: “Εμείς θα βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια σε 16 μήνες.16 μήνες μείνανε, σε 16 μήνες θα βγούμε από το μνημόνιο ,τον Αύγουστο του 2018 , με την ίδια σύνταξη εμείς θα βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια” 

Θα μειώσουμε την προσωπική διαφορά στις συντάξεις, αφορά το 1/3 των συνταξιούχων, είναι επώδυνο και πολιτικά ζημιογόνο το μέτρο, είναι το 1% του ΑΕΠ, αλλά άλλο 1% θα είναι κοινωνικά μέτρα ύψους 1,8 δισεκ. ευρώ” είπε. “Εμείς δώσαμε την εν μέρει 13η σύνταξη το Δεκέμβριο” πρόσθεσε η υπουργός, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει και νέο βοήθημα

Κάνοντας λόγο για “εξαναγκασμό”, η κ. Φωτίου χαρακτήρισε την ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης ως το πιο δύσκολο κομμάτι για την κυβέρνηση, με ένα μπρα ντε φερ Ευρωπαίων – ΔΝΤ σε σημείο που οι Ευρωπαίοι έδωσαν το δικαίωμα του βέτο στο ΔΝΤ, και καθυστέρησαν την αξιολόγηση . 

Παράλληλα, εξαπέλυσε επίθεση στο ΔΝΤ, παρατηρώντας ότι δεν έκανε ποτέ σωστή πρόβλεψη , αλλά και στο ΠΑΣΟΚ, προσθέτοντας πως το ΠΑΣΟΚ και ο Γιώργος Παπανδρέου έφεραν το ΔΝΤ και “δεν δικαιούνται να κουνάνε το δάχτυλο“.

Ο λαός να μην πάθει την ίδια αμνησία… Ο Γιώργος Παπανδρέου ήταν ο μοναδικός που έφερε το ΔΝΤ στην Ευρώπη” ανέφερε χαρακτηριστικά. 


σχετικα αρθρα