current views are: 9

21 Απριλίου 2017
Δημοσίευση04:09

Η Βενεζουέλα και η γραμμή Μαδούρο στη φαρέτρα του Μητσοτάκη έναντι του Τσίπρα

Η εκκωφαντική σιωπή των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι σε όσα λαμβάνουν χώρα στη Βενεζουέλα αλλά και η επιλογή των κομματικών ΜΜΕ

Δημοσίευση 04:09’

Η εκκωφαντική σιωπή των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι σε όσα λαμβάνουν χώρα στη Βενεζουέλα αλλά και η επιλογή των κομματικών ΜΜΕ

Η εκκωφαντική σιωπή των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι σε όσα λαμβάνουν χώρα στη Βενεζουέλα αλλά και η επιλογή των κομματικών ΜΜΕ της Κουμουνδούρου να υιοθετήσουν τη γραμμή Μαδούρο για… επιχειρούμενο δεξιό πραξικόπημα στη χώρα της Λατινικής Αμερικής μπαίνουν στη φαρέτρα του Κυριάκου Μητσοτάκη έναντι του Αλέξη Τσίπρα.

Μπορεί στο σχετικό αίτημα της Ν.Δ. για κοινοβουλευτική συζήτηση σχετικά με την κατάσταση στη Βενεζουέλα, όπου καταγράφονται καθημερινά νεκροί στις διαδηλώσεις της αντιπολίτευσης, να μην υπογράφεται από τον Πρόεδρο της Ν.Δ. αλλά, επί της ουσίας, αυτό που επιχειρείται είναι να καταγραφεί, για άλλη μία φορά, η πολιτική υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και η απόσταση ανάμεσα στο ευρωπαϊκό προφίλ Μητσοτάκη και τις τριτοκοσμικές επιλογές του κυβερνώντος κόμματος.

Με την πρωτοβουλία της, η Ν.Δ. επιχειρεί όχι μόνον να αναδείξει την… ανοχή της κυβέρνησης απέναντι στα φαινόμενα αυταρχισμού του καθεστώτος Μαδούρο, ειδικά όταν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εξεγείρονταν εναντίον της καταστολής παντού στον κόσμο, αλλά παράλληλα να στοιχειοθετήσει τις πληροφορίες περί προνομιακών σχέσεων της Κουμουνδούρου με το καθεστώς του Καράκας.

Ένα χρόνο πριν, αποκαλύφθηκαν οι καταγγελίες γυναικών εργαζομένων στην πρεσβεία της Βενεζουέλας στην Αθήνα για σεξουαλική παρενόχληση από τον Πρέσβη αλλά και η παρέμβαση του Μαξίμου προς τον Ν. Μαδούρο ώστε το ζήτημα να διευθετηθεί σιωπηρά.

Πιο πρόσφατες είναι οι αποκαλύψεις για το ταξίδι του Νίκου Παππά στη λατινοαμερικανική χώρα, οι οποίες προκάλεσαν και κοινοβουλευτικές πρωτοβουλίες από πλευράς Ν.Δ. που ζήτησε εξηγήσεις. Και όλα αυτά σε μία περίοδο που στην Ισπανία υπήρξαν δημοσιεύματα που ήθελαν την κυβέρνηση Μαδούρο να υποστηρίζει την εκλογική επιτυχία των Podemos.

Με απλά λόγια, η Ν.Δ. ναι μεν θα πιέσει ώστε να υπάρξει αντίδραση της κυβέρνησης, η οποία σύμφωνα με την Πειραιώς «έως σήμερα ταυτίζεται πλήρως με το απολυταρχικό καθεστώς, μένοντας εκτεθειμένη για την ανοχή της απέναντι σε αυταρχικές συμπεριφορές», ωστόσο κεντρικός της στόχος είναι να αναδείξει και να στηλιτεύσει τις πολιτικές συγγένειες του καθεστώτος Μαδούρο με το κυβερνών κόμμα στην Ελλάδα. 


σχετικα αρθρα