Επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή τις προσλήψεις αρχαιολόγων στη ΔΕΗ, εξαπέλυσε ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρη, μιλώντας στην εκπομπή «Ακραίως» του ΣΚΑΪ και στους Τάκη Χατζή και Γιώργο Παπαχρήστο.

Ο κ. Θεοχάρης τόνισε: «Υπάρχει κάτι καινούριο που να δικαιολογεί τις νέες προσλήψεις». «Υπάρχουν νέα κοιτάσματα στην Κοζάνη και τη Φλώρινας που δικαιολογούν την πρόσληψη 2.500 υπαλλήλων;», τόνισε.

«Οι προσλήψεις, γίνονται στους κρίσιμους νομούς, που υπάρχουν αντιδράσεις για τις ιδιωτικοποιήσεις της ΔΕΗ», υπογραμμίζει ο ανεξάρτητος βουλευτής. 

Υπενθυμίζεται πως ο ανεξάρτητος βουλευτής κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή, για το εν λόγω θέμα, προς τους  υπουργούς Πολιτισμού, Περιβάλλοντος και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.  Ο Χάρης Θεοχάρης επισημαίνει ότι η επίμαχη απόφαση της Λυδίας Κονιόρδου γεννά πλήθος ερωτηματικών και εντείνει την ανησυχία για τον μέλλον της ΔΕΗ.

Ο βουλευτής ζητά απαντήσεις ως προς τη συνολική δαπάνη που θα επιβαρύνει τη ΔΕΗ για την κάλυψη της αμοιβής των συμβασιούχων. Παράλληλα, ζητά στοιχεία αναφορικά με τον αριθμό των συμβάσεων που είναι τρίμηνες, πεντάμηνες και οχτάμηνες.