"Κανένας συσχετισμός δεν μπορεί να γίνει με την χούντα των συνταγματαρχών και το καθεστώς της Βενεζουέλας"  επεσήμανε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τριαντάφυλλος Μηταφίδης σε σημερινές του δηλώσεις. 

Συγκεκριμένα μιλώντας στο ραδιόφωνο Focus στη Θεσσαλονίκη ισχυρίστηκε πως: " Στην Βενεζουέλα έχουμε οικονομική και κοινωνική κρίση η οποία έχει βέβαια και το κόστος της. Δεν θέλω σε καμιά περίπτωση την σημερινή μέρα γιατί γίνονται κάτι άθλιοι συσχετισμοί να εγκαλούμε επειδή υπερασπιζόμενος τις κατακτήσεις της Μπολιβαριανής Επανάστασης είχα αναφερθεί σε στοιχεία του ΟΗΕ. Με αυτή την μαύρη δυστυχώς δημοσιογραφία που επικρατεί στον τόπο μας από πολλές πτέρυγες (δεν σας συμπεριλαμβάνω) υπήρξε μια επιλεκτική παρουσίαση των απόψεών μου νομίζω ότι το να ρωτάτε σήμερα έναν πολιτικό κρατούμενο της χούντας για αυτό το ζήτημα νομίζω πως είναι λιγάκι άκομψο"

Παράλληλα προχώρησε σε μια δήλωση που προκάλεσε αντιδράσεις: «Να σας θυμίσω νεκρό είχαμε κι εμείς εδώ το 2008. Ένα νεαρό παιδί εκτελεσμένο από αστυνομικό» σημείωσε ο κ. Μηταφίδης.

Ο κ. Μηταφίδης κατέληξε υποστηρίζοντας πως: "Η Βενεζουέλα δεν είναι δημοκρατία δυτικού τύπου αυτή την στιγμή και ξέρετε ότι υπάρχει μια ολόκληρη προϊστορία πίσω από αυτά τα συστήματα. Πάντως αυτοί που προσπαθούν να ανατρέψουν τον Μαδούρο δεν θα μπορούσαν να διεκδικήσουν δημοκρατικές δάφνες