«Το πείραμα διεύρυνση της ΝΔ πετυχαίνει» εκτιμούν στελέχη της οδού Πειραιώς. Ως παράδειγμα φέρνουν το δίδυμο του Βασίλη Οικονόμου και του Ιάσωνα Φωτήλα στον τομέα Υγείας του κόμματος. Ο κ. Φωτήλας, άρτι αφιχθείς στη ΝΔ, ανεξάρτητος βουλευτής το τελευταίο διάστημα, αλλά προερχόμενος από το Ποτάμι, τοποθετήθηκε αναπληρωτής τομεάρχης υπό τον κ. Οικονόμου, έπειτα από την επεισοδιακή απομάκρυνση της Κατερίνας Παπακώστα.

Αντιδράσεις υπήρξαν, κυρίως από βουλευτές και στελέχη που θεωρούν εαυτούς «θεματοφύλακες» της κομματικής παράδοσης, ξεχνώντας ότι ένας πολιτικός σχηματισμός δεν είναι ένας περιχαρακωμένος οργανισμός, αλλά μια ζωντανή πολιτική οντότητα, που για να συνεχίσει να υπάρχει θα πρέπει να ενισχύεται με νέες δυνάμεις και να ανοίγεται στην κοινωνία.

Οι όποιες παραφωνίες πάντως κόπηκαν «μαχαίρι», από την αυστηρή στάση που κράτησε ο κ. Μητσοτάκης και τα σχετικά μηνύματα που έστειλε προς όλες τις κατευθύνσεις, αλλά και τις βολές που δέχθηκαν οι συγκεκριμένοι από τους υπόλοιπους συναδέλφους τους στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, οι οποίοι ενοχλήθηκαν για το γεγονός ότι ανακινούν ζητήματα την ώρα που η κυβέρνηση βρίσκεται στο καναβάτσο και η χώρα πάνω σε τεντωμένο σκοινί.

Οι κ. Οικονόμου και Φωτήλας πάντως, έδειξαν ότι βρήκαν αμέσως το βηματισμό τους, καθώς ξεκίνησαν διήμερο οδοιπορικό στην Πελοπόννησο στο πλαίσιο της Πανελλαδικής δράσης της ΝΔ «Μήνας Υγείας». Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι η αρχή έγινε σήμερα από την Αχαΐα, νομό στον οποίο εκλέγεται ο κ. Φωτήλας και όπου υπήρξαν αντιδράσεις από τα τοπικά στελέχη της ΝΔ.

Οι δύο εκπρόσωποι του τομέα Υγείας επισκέφθηκαν το Κέντρο Υγείας Ακράτας, το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών - Ρίου, την Μ.Υ. ΠΕΔΥ «Άγιος Αλέξιος», το Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Άγιος Ανδρέας» και το Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πατρών «Καραμανδάνειο». Αύριο έχουν προγραμματιστεί συναντήσεις με φορείς της Υγείας και επισκέψεις σε δομές Υγείας του Νομού Μεσσηνίας.

Την ίδια ώρα, η οδός Πειραιώς ξεκινά μια άλλη πρωτοποριακή δράση με τον τίτλο #organwnomaste. Πρόκειται για την επιμόρφωση των στελεχών της Γραμματείας Οργανωτικού τόσο σε κεντρικό όσο και σε περιφερειακό επίπεδο. Η επιμόρφωση έχει σκοπό να βοηθήσει τα στελέχη να εμβαθύνουν στο πεδίο της στρατηγικής και των βασικών μηνυμάτων της ΝΔ, στην απόκτηση διοικητικών και ηγετικών ικανοτήτων και στις βασικές αρχές πολιτικής επικοινωνίας.

Η παραπάνω δράση υλοποιείται σε συνεργασία με τη Γραμματεία Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας του κόμματος, ενώ ο πρώτος κύκλος επιμόρφωσης στελεχών Οργανωτικού θα διεξαχθεί αύριο στα κεντρικά γραφεία στο Μοσχάτο.