current views are: 6

26 Απριλίου 2017
Δημοσίευση06:00

Η «δεξιά του Κυρίου» και το σκληρό ροκ προς Τσίπρα

Μάλλον ήταν η πρώτη φορά, στη νεότερη ιστορία της Ελλάδας, που ένας ηγέτης αριστερού κόμματος, και μάλιστα εξ αυτών που με τις επιλογές του στην προσωπική ζωή σηματοδοτεί την διάκριση Εκκλησίας – Κράτους

Δημοσίευση 06:00’

Μάλλον ήταν η πρώτη φορά, στη νεότερη ιστορία της Ελλάδας, που ένας ηγέτης αριστερού κόμματος, και μάλιστα εξ αυτών που με τις επιλογές του στην προσωπική ζωή σηματοδοτεί την διάκριση Εκκλησίας – Κράτους

Μάλλον ήταν η πρώτη φορά, στη νεότερη ιστορία της Ελλάδας, που ένας ηγέτης αριστερού κόμματος, και μάλιστα εξ αυτών που με τις επιλογές του στην προσωπική ζωή σηματοδοτεί την διάκριση Εκκλησίας – Κράτους, φέρεται να διατηρούσε καλύτερες σχέσεις με την ηγεσία της ελλαδικής εκκλησίας από τους επικεφαλής της συντηρητικής παράταξης.

Αυτή την εικόνα του κ. Τσίπρα επιχειρεί, πλέον, να ακυρώσει ο Πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς το πλήθος των πιστών αλλά και η ιδιαίτερη σχέση των Ελλήνων με την Εκκλησία είναι μία παράμετρος που δεν μπορεί να αγνοηθεί.

Ο κ. Μητσοτάκης, κατά τη χθεσινή του παρουσία στην οργάνωση Αποστολή, στηλίτευσε – χωρίς πάντως να προβεί σε ονομαστική αναφορά – ως υποκριτική τη στάση του Πρωθυπουργού έναντι της εκκλησίας ενώ έσπευσε να χαράξει και την επόμενη, πολιτική διαχωριστική γραμμή σπεύδοντας να υπογραμμίσει την άρνηση της Ν.Δ. σε οποιαδήποτε αλλαγή του προοιμίου του Συντάγματος («Εις το όνομα της Αγίας, Ομοουσίου και Αδιαιρέτου Τριάδος») είτε στο άρθρο 3 που αναφέρεται στην επικρατούσα Θρησκεία.

Ο κ. Μητσοτάκης, παράλληλα με το μεταρρυθμιστικό προφίλ στην οικονομία, θέλει να οικοδομήσει ένα σύγχρονο χριστιανοδημοκρατικό προφίλ στο κοινωνικό επίπεδο, γραμμή που ακολουθούν πολλοί πολιτικοί του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Αυτά τα σαφή μηνύματα προς την κοινωνία, συνδυάζονται – προφανώς – και με τη συνέχεια του «σκληρού ροκ» σχετικά με την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης. Η Ν.Δ. επιτέθηκε χθες με σφοδρότητα στον Αλ. Τσίπρα, στον απόηχο της συνέντευξης του τελευταίου στον Αντ1. Η Πειραιώς χαρακτήρισε τα όσα είπε ο Πρωθυπουργός ως «θλιβερή απολογία, γεμάτη ψέματα, αλαζονεία και κυνισμό» ενώ έκανε λόγο για εκνευρισμό και πολιτική γύμνια του κ. Τσίπρα».

Παρά την εμφανή επικοινωνιακή άνεση του κ. Τσίπρα, η Πειραιώς εστίασε στα όσα είπε ο Πρωθυπουργός, αναδεικνύοντας την αναντιστοιχία λόγων και έργων αλλά και την ουσία της προσπάθειας του Μαξίμου: να παραμείνει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, πάση θυσία. 


σχετικα αρθρα