current views are: 5

26 Απριλίου 2017
Δημοσίευση09:59

Κικίλιας: Ο κ. Τσίπρας ξεπέρασε τον εαυτό του σε γραφικότητα – Δεν ψηφίζουμε μέτρα και αντίμετρα

Σφοδρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνηση εξαπέλυσε, με αφορμή την διαπραγμάτευση, τα πλεονάσματα ο Βασίλης Κικίλιας

Δημοσίευση 09:59’

Σφοδρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνηση εξαπέλυσε, με αφορμή την διαπραγμάτευση, τα πλεονάσματα ο Βασίλης Κικίλιας

Σφοδρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνηση εξαπέλυσε, με αφορμή την διαπραγμάτευση, τα πλεονάσματα αλλά και τη χθεσινή συνέντευξη του πρωθυπουργού στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, ο Βασίλης Κικίλιας, κατά την  καθιερωμένη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, ξεκαθάρισε, για άλλη μία φορά πως: «Δεν ψηφίσουμε μέτρα, δεν ψηφίζουμε αντίμετρα, συνένοχοι δεν γινόμαστε». «Λέει ένα νέο παραμύθι ότι θα μας βγάλει από το μνημόνιο. Πώς όταν έχει δεχθεί ήδη τέταρτο μνημόνιο;», υπογράμμισε. 

 «Από το Μαξίμου και τη μεγάλη ζωή, πώς να δει ο κ. Τσίπρας την τραγική πραγματικότητα, που βιώνουν οι Έλληνες; 1000 κατασχέσεις την ημέρα! Αφού πρώτα τους είπε ψέματα και τους υποσχέθηκε τα πάντα, τους υπερφορολογεί άγρια και τους παίρνει τα σπίτια. Και σα να μην έφτανε αυτό, εμφανίζεται χθες, στους τηλεοπτικούς δέκτες, να τους κουνάει το δάχτυλο, με αλαζονεία, έπαρση και αυταρέσκεια», σημείωσε ο κ. Κικίλιας.

Αναφερόμενος στο πλεόνασμα ο εκπρόσωπος της ΝΔ τόνισε:  «Το πλεόνασμα Τσίπρα του 2016 είναι υπερφορολόγηση μαζί με κατασχέσεις και επιπλέον το κράτος δεν πληρώνει αυτά που χρωστάει στους ιδιώτες. Δεν πάει στην κοινωνία αλλά στην οικοδόμηση κομματικού κράτους με τους διορισμούς ημετέρων από τις πόρτες και τα παράθυρα σε φορείς, υπουργεία και κομματικά γραφεία. Και κάτι ακόμη για τους αυτοσχεδιασμούς του. Του ζητούσαν λέει 42 φορές πάνω τα μέτρα που παίρνει τώρα: 3,6 δισ. μέτρα που φέρνει επί 42 φορές, δηλαδή 151,2 δισ. μέτρα. Η επιστήμη και οι Έλληνες σηκώνουν τα χέρια ψηλά. Ο κ. Τσίπρας ξεπέρασε τον εαυτό του σε γραφικότητα», προσέθεσε.

Καταλήγοντας ο κ. Κικίλιας τόνισε ότι για να «γυρίσει σελίδα η Ελλάδα» με βάση την πρόταση της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη «ικανή και αναγκαία συνθήκη, είναι να φύγει η πιο αποτυχημένη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης».

«Καθαρή και έντιμη στάση με την Εκκλησία»

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το αν θα δεχόταν ο κ. Μητσοτάκης απομάκρυνση υπουργού του καθ’ υπόδειξη της Εκκλησίας, ο εκπρόσωπος της ΝΔ σημείωσε πως η ΝΔ σέβεται τους θεσμούς και την Εκκλησία και πως ο κ. Μητσοτάκης λογοδοτεί στον ελληνικό λαό.

Όσο για την άποψη του προέδρου της ΝΔ για τις σχέσεις Κράτους – Εκκλησίας, ο κ. Κικίλιας έκανε λόγο για καθαρή και έντιμη στάση.

Τέλος, ο κ. Κικίλιας διέψευσε δημοσιεύματα περί ύπαρξης point system στο εσωτερικό της ΝΔ, ενώ ως προς το ραντεβού Μητσοτάκη – Καραμανλή έκανε λόγο για τακτική επικοινωνία του προέδρου της ΝΔ με τους πρώην πρωθυπουργούς και προέδρους του κόμματος.


σχετικα αρθρα